22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxele in pietele craiovene, umflate cu 10%

Taxele in pietele craiovene, umflate cu 10%

Municipalitatea craioveana intentioneaza sa majoreze taxele pe care comerciantii le platesc pentru spatiile ocupate in pietele agroalimentare din oras. Incepind de luna viitoare, acestea vor fi mai mari cu 10% pentru producatorii agricoli si cu 30-40% pentru cei care comercializeaza alt fel de produse. „Incercam sa reajustam preturile pentru incurajarea producatorilor, dar si pentru a-i descuraja pe cei care comercializeaza alte produse decit cele agroalimentare in aceste piete“, a explicat viceprimarul Sorin Iordache aceasta initiativa, care va fi supusa dezbaterii in viitoarea sedinta a Consiliului Local Municipal. Daca legislativul local va aproba propunerea executivului, peste 20 de taxe locale se vor indexa.

Tarife propuse pentru pietele din oras

Pentru producatorii agricoli care isi desfac produsele in Piata Centrala si in piata din Craiovita Noua, tarifele vor creste de la 30.000 la 35.000, respectiv de la 25.000 la 30.000 de lei pe metru patrat pe zi. Pentru particularii care vind din masini marfa, tarifele cresc de la 15.000 la 25.000 de lei, in timp ce pentru societatile comerciale cresterea va fi de la 20.000 la 25.000 de lei pe zi. Ultimul tarif mentionat se va plati si pentru societatile comerciale sau particularii care comercializeaza metalo-chimice, produse de marochinarie sau alt tip de produse. Accesul autoturismelor in incinta pietelor in afara orelor permise se va suprataxa cu cite 60.000 de lei pe ora, spre deosebire de pretul normal, care este de 30.000 de lei pe zi.

Schimbarea la fata a gardienilor

Printre masurile pe care intentioneaza sa le ia viceprimarul Iordache se mai numara marirea taxei de intrare in Tirgul de Saptamina Romanesti de la 3.000 de lei la 5.000 de lei, deoarece „e mai usor de lucrat cu fise“.

Totodata, gardienii publici care asigura paza pietelor vor fi chemati in week-end la instructie, deoarece toti au fost schimbati. „Vreau fete noi. Nu ca i-as banui pe cei vechi de ceva, dar asa e mai bine. Am decis sa inlocuiesc toti gardienii care au lucrat pina acum numai in piete cu altii care nu au lucrat deloc“, a concluzionat Sorin Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS