12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„De trei ani, bucuria mea este sa citesc ziarul dumneavoastra la prima ora!“

„De trei ani, bucuria mea este sa citesc ziarul dumneavoastra la prima ora!“

57 de ani, trei copii, doi nepoti, o sotie iubitoare, o casa modesta si o Dacie la mina a doua, aceasta ar fi imaginea craioveanului care, de marti, este mai fericit. Corneliu Matei a cistigat un autoturism Dacia Solenza, oferit de cotidianul Gazeta de Sud, prin tragere la sorti. A fost cel mai mare cadou primit de familia craioveanului pina acum si primul mare premiu cistigat intr-o viata. Cel mai citit cotidian regional din Romania, Gazeta de Sud, a premiat marti unul dintre abonatii sai fideli cu un autoturism Dacia Solenza.

Corneliu Matei, de 57 de ani, din Craiova, va renunta la Dacia veche, cumparata in urma cu citiva ani la mina a doua si se va urca la volanul noii sale masini. Familia norocosului craiovean nu a cistigat niciodata un premiu atit de important. Pe cistigator l-am gasit acasa, mesterind la masina sa.

„Nu mi-a venit sa cred cind am auzit. L-am sunat pe baiat, in Brazda, dar mi-a zis sa stau linistit, ca poate e vorba de o gluma. Cind v-am vazut ca veniti, mi-am dat seama ca incepe sa fie adevarat!“. Timp de 30 de ani, intre 1961 si 2001, Corneliu Matei a lucrat la fostul IRA Craiova, apoi a iesit la pensie. Cum o bucurie nu vine niciodata singura, la inceputul acestei saptamini, nora sa i-a daruit un nepot. Mai are o nepotica, pe care o creste, asa cum si-a crescut si cei trei copii, acum aflati fiecare pe la casele lor. „Am o fata in Bucuresti, lucreaza in cadrul armatei, alta la Tirgu Mures, care este farmacista, si un baiat, capitan, in Craiova. Am fost necajit, nu am avut parte de multe bucurii in viata, in afara de ei. I-am crescut asa cum am putut pina i-am vazut la casele lor. De cind am iesit la pensie, de trei ani, bucuria mea este sa citesc ziarul dumneavoastra la prima ora. Vine baiatul dimineata, la ora 6.00, si mi-l aduce“, spune cu emotie Corneliu Matei.

A depus taloanele pentru concurs cu numai o zi inainte de data limita

Corneliu Matei a venit la redactia ziarului pe bicicleta, pentru ca la numai o zi sa iasa pe poarta la volanul unei Dacii Solenza. „Mi-a zis doamna sau domnisoara secretara sa pun taloanele in cutie, dar nici prin cap nu-mi trecea ca o sa cistig. Am plecat eu cu gindul la masina, dar nu pina acolo incit s-o iau acasa. Dacia mea, a veche, o s-o dau fetei mele de la Tirgu Mures, iar pe asta noua am s-o conduc eu. N-am avut niciodata masina noua!“, a mai spus Corneliu Matei. Sotia craioveanului cistigator a avut si ea o contributie la cistigarea marelui premiu. Ioana Matei a decupat taloanele din ziar, le-a strins si le-a pus intr-un plic, care s-a dovedit norocos. „Eu l-am auzit ca se agita prin casa, dupa ce l-ati anuntat dumneavoastra la telefon si mi-a spus numai dupa ce s-a linistit putin. Nici mie nu mi-a venit sa cred ca a dat norocul peste noi. Masina de-o avem in fata casei e veche, repara toata ziua la ea. Acum a venit si bucuria la noi in casa, ca nu am avut parte de prea multa, pina acum!“, a spus Ioana Matei.

Si vecinii s-au bucurat pentru Corneliu Matei

Din 1977, de cind sint vecini, Nelu Calutoiu a apelat de multe ori la ajutorul vecinilor sai, iar despre familia Matei are numai cuvinte de lauda: „De fiecare data ne-au sarit in ajutor cind am avut nevoie. Ne pare bine ca au cistigat ei, poate data viitoare avem si noi noroc. Asa vecini sa tot ai!“, a adaugat Nelu Calutoiu. Un nou concurs al cotidianului Gazeta de Sud s-a incheiat, dar alte surprize sint deja pregatite pentru cititorii fideli. „Sa dea Dumnezeu sa aiba toti cititorii parte de o bucurie asa cum am avut eu astazi!“, a incheiat Corneliu Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS