21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTarife la convorbiri telefonice post-mortem

Tarife la convorbiri telefonice post-mortem

Un exemplu tipic de cum poate o lege sa sfideze logica este cazul craiovencei Eleonora Geormaneanu, care continua sa primeasca factura telefonica de la ROMTELECOM la mai bine de patru luni de la deces. Si asta nu este tot. Dupa ce in ultimii ani de viata a beneficiat de gratuitate, in calitate de persoana persecutata politic, post-mortem, femeia ar trebui sa plateasca abonamentul.

Cine spune ca dupa moarte nu poti sa-ti iei cu tine avutiile a avut mare dreptate. La fel stau lucrurile si atunci cind vine vorba de datorii. O dovedeste cazul Eleonorei Geormaneanu. Femeia a decedat pe 29 februarie, lasind celor doi baieti drept mostenire un proces de partaj si, mai nou, o factura telefonica.

Factura telefonica pe numele defunctei

Povestea a inceput in urma cu aproximativ doua luni, cind un angajat de la ROMTELECOM s-a deplasat la domiciliul defunctei Eleonora Geormaneanu, pe strada Avram Iancu, nr.12 din Craiova. In prezenta proprietarului imobilului, fiul acesteia, Cristian Liviu Geormaneanu, salariatul ROMTELECOM a taiat firul exterior al telefonului care apartinuse defunctei, fara a se consemna scris acest lucru.

Duminica, 11 iulie, Cristian Geormaneanu a gasit in cutia postala doua plicuri de la ROMTELECOM, unul fiind pe numele Eleonorei Geormaneanu. Intrigat, a deschis plicul si a constatat cu stupoare ca mama lui avea de platit 612.000 de lei, reprezentind contravaloarea abonamentului telefonic pe luna iunie plus un sold al lunii precedente de 308.000 de lei. „Am crezut ca nu vad bine si atunci m-am gindit ca poate o fi intrat cineva in curte in lipsa mea si a refacut legatura telefonica, insa nu a fost asa. Camera in care a locuit mama mea era incuiata, iar firele, taiate din exterior, deasupra ferestrei“, sustine fiul defunctei.

Post telefonic suspendat pentru neplata

A doua zi, Cristian Geormaneanu s-a dus la ROMTELECOM, unde a aflat ca postul telefonic respectiv este inregistrat in continuare pe numele defunctei (chiar daca firul telefonic a fost taiat), dar ca a fost suspendat pentru neplata. „Dupa suspendare, proprietarul mai are la dispozitie 30 de zile pentru a-si plati facturile restante, in caz contrar, se va trece la actionarea lui in judecata pentru recuperarea debitelor“, a adaugat o angajata de la registratura ROMTELECOM.

Barbatul a incercat sa explice ca mama lui este moarta, insa i s-a explicat ca in baza de date a societatii moarta figureaza inca, dar nu mai figureaza la gratuitati, din simplul motiv ca a disparut din evidenta Casei de Pensii.

Dupa o jumatate de ora, ROMTELECOM l-a trimis la domiciliul reclamantului, pentru a rezolva problema, chiar pe tehnicianul care taiase firele cu doua luni in urma. Angajatul, Gigel Mustatea, a lamurit misterul explicind ca toata incurcatura a fost creata chiar de Cristian Geormaneanu. „Dupa deces, noul proprietar trebuia sa solicite in scris desfiintarea postului telefonic. Nu s-a facut acest lucru si atunci s-a considerat ca noul proprietar vrea sa pastreze postul telefonic“, sustine Gigel Mustatea.

Pe de alta parte, Cristian Geormaneanu sustine ca nu a avut de unde sa stie ca trebuie sa desfiinteze un post telefonic pentru care mama sa a avut gratuitate, cu atit mai mult cu cit bunurile defunctei fac in prezent obiectul unui partaj la tribunal intre mostenitori.

Chiar daca a avut sau nu cunostinta, Cristian Geormaneanu nu are de ales. Potrivit legii, trebuie sa plateasca facturile telefonice restante si sa solicite in scris desfiintarea postului telefonic daca nu vrea sa ajunga la un proces fara sorti de izbinda cu ROMTELECOM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS