15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSapte tiganci au lasat un doljean fara 200 de milioane de lei

Sapte tiganci au lasat un doljean fara 200 de milioane de lei

200 de milioane de lei este suma pe care a pierdut-o luni un doljean din orasul Calafat. Banii nu au fost uitati in vreun loc prin care a trecut pagubitul, ci au fost sustrasi chiar din casa acestuia. Sapte femei de etnie roma l-au lasat pe doljean fara un leu, dupa ce l-au trimis pe acesta in beci sa le aduca vin, perioada in care ele au avut timp suficient sa scotoceasca prin casa.

Politistii din orasul Calafat au fost sesizati ieri de un localnic despre faptul ca din locuinta sa persoane necunoscute au sustras bani si bunuri, in valoare de peste 200 de milioane de lei. In urma primelor verificari efectuate, s-a stabilit ca la domiciliul partii vatamate s-au prezentat sapte femei de etnie roma, cu intentia de a cumpara o cantitate de vin.

Sub pretextul ca doresc sa stea la umbra, pina cind produsul solicitat le va fi adus, acestea au intrat in curte si apoi in casa cetateanului din Calafat, de unde au luat bonuri valorice, bijuterii din aur si suma de 180 milioane de lei. Hoatele au profitat de neatentia fiicei proprietarului pentru a sustrage bunurile mentionate, dupa care au renuntat sa mai cumpere vin si s-au facut nevazute. Politistii doljeni nu au dorit sa decline identitatea pagubitului, cel putin pina la depistarea celor sapte persoane, presupuse autoare ale furtului din Calafat.

Mai multe furturi similare au fost semnalate in Dolj in ultima perioada

Tot mai multi doljeni au fost inselati in acelasi mod in ultima perioada. Profitind de neatentia proprietarilor, grupuri de persoane de etnie roma patrund in locuinte, de unde sustrag bunuri si valori importante.

Politistii doljeni fac o serie de recomandari pentru preintimpinarea unor astfel de situatii. „Cind un necunoscut se prezinta la domiciliul dumneavoastra si pretinde ca reprezinta o institutie, verificati daca are o legitimatie care sa certifice acest fapt, daca aceasta este vizata la zi, nu prezinta stersaturi; liniile stampilei de pe fotografie trebuie sa coincida cu fila pe care este tiparita. Pentru efectuarea menajului se recomanda a se apela la firme specializate. De asemenea, se recomanda luarea unor recomandari despre persoana in cauza, luarea datelor de identitate si verificarea lor. Invitarea unui necunoscut in locuinta reprezinta intotdeauna un potential pericol. Bijuteriile sau orice obiecte valoaroase este bine sa fie pastrate in depozite bancare“, a declarat inspector principal Dragos Radulescu, de la Inspectoratul Judetean de Politie Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS