20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi ziaristi craioveni au fost luati la bataie de nuntasi

Doi ziaristi craioveni au fost luati la bataie de nuntasi

Anca Petcu, redactor, si Romeo Matei, cameraman, ambii angajati ai postului craiovean de televiziune Oltenia TV, au incercat sa afle mai multe informatii despre o persoana careia i s-a facut rau, apoi a decedat in timp ce se afla la o nunta desfasurata la restaurantul Niagara. Jurnalistilor insa nu doar ca li s-a interzis sa filmeze si sa puna intrebari, insa au fost bruscati, amenintati si loviti de un nuntas si de fiica patronului localului.

„Ziaristii au refuzat sa paraseasca localul“

Duminica seara, in jurul orei 20.00, la o nunta, unchiului miresei, care avea probleme cardiace, i s-a facut rau. Titus Mau, de 62 de ani, din comuna Giurghiu, judetul Mures, a fost preluat de o ambulanta in stop cardiorespirator, fiind dus de la local la Spitalul de Urgenta Craiova, insa cadrele medicale n-au mai putut sa faca nimic, decit sa constate decesul barbatului.

In jurul orei 20.50, la restaurantul Niagara s-a prezentat o echipa a postului Oltenia TV, solicitind informatii despre eveniment. Redactorul Anca Petcu si cameramanul Romeo Matei au fost intimpinati de fiica administratorului unitatii, Aura Geana, de 26 de ani, din localitate, care le-a solicitat sa nu filmeze si sa nu faca public evenimentul, pentru ca participantii la nunta nu cunosc faptul ca unchiul miresei a decedat.

„Ziaristii de la postul local de televiziune au refuzat sa paraseasca localul, moment in care intre fiica administratorului unitatii si redactor a avut loc o altercatie, in urma careia aceasta din urma a fost lovita si a suferit multiple escoriatii. Cercetarile sint continuate pentru a se stabili imprejurarile exacte ale producerii evenimentului. In functie de rezultatul anchetei, vor fi dispuse solutiile legale“, a mentionat inspector principal Dragos Radulescu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

„M-au zgiriat, apoi a venit un domn sa dea cu pumnul in mine“

„M-au sunat de la redactie sa merg la restaurantul Niagara ca e un deces acolo. M-am deplasat la fata locului, impreuna cu colegul meu, si am intrebat de politie, daca e cineva acolo. Dupa un minut a venit un domn scund, cu camasa alba si cu chelie, care ne-a spus sa iesim afara, ca nu e nimic acolo. A venit apoi o domnisoara si a inceput bataia. M-au zgiriat, apoi a venit un domn sa dea cu pumnul in mine. Colegul meu a tinut de patron sa nu dea in mine, dar tot m-au lovit, pe fata, pe corp si in abdomen. Am cazut, stateam cu capul in piept, sa nu ma loveasca, dar tot au reusit sa-mi dea in ficat“, a declarat Anca Petcu, redactorul Oltenia TV.

In urma incidentului din localul Niagara, Anca Petcu a depus plingere penala la politie impotriva batausilor, pentru lovire, amenintare, insulta si calomnie. Totodata, postul de televiziune Oltenia TV a depus separat plingere penala pentru distrugere de bunuri, solicitindu-i patronului localului, Savu Geana, despagubiri materiale de 15.000 de euro pentru camera de luat vederi care ar fi fost distrusa in altercatie, dar si daune morale in valoare de 100 de milioane de lei.

„Nu stiu care era motivul pentru care nu am fost lasati sa ne facem meseria. Nu inteleg de ce s-a ajuns la bataie, cind puteam sa intelegem de la inceput ce se intimpla acolo. Cind am spus ca nu dorim decit sa ne facem meseria, am fost luata peste picior. Astept eliberarea certificatului medico-legal si voi merge mai departe, pentru ca este regretabil ce s-a intimplat“, a adaugat jurnalista Anca Petcu.

Am incercat ieri sa aflam si punctul de vedere al reprezentantilor restaurantului Niagara cu privire la acest eveniment, dar angajatii localului ne-au adus la cunostinta ca nici patronul si nici fiica lui nu pot fi gasiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS