15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpargatorii dau iama in apartamentele craiovenilor plecati in strainatate

Spargatorii dau iama in apartamentele craiovenilor plecati in strainatate

Oamenii legii au observat in ultima vreme o crestere a numarului de spargeri date de hoti in apartamentele craiovenilor plecati in strainatate. Saptamina trecuta, Judecatoria Craiova a emis, la solicitarea procurorilor, mandate de arestare pe numele a doi spargatori care le-au facut o surpriza neplacuta unor cetateni plecati temporar peste hotare.

„Omul-paianjen“ a jefuit un apartament la etajul VI

George Alin Savu, de 21 de ani, din Craiova, si-a capatat din partea oamenilor legii porecla de „omul-paianjen“, din cauza stilului in care a spart apartamentul unui vecin din blocul U6, situat pe strada Ion Tuculescu din localitate. La sfirsitul lunii trecute, Savu – ajutat de prietenul sau minor Iulian Cosmin Mandoiu, de 17 ani – a „curatat“ apartamentul lui Mugurel Neagu, aflat in strainatate. Legind un cablu electric si o fringhie de una din tevile aflate pe acoperisul blocului-turn, cei doi au coborit pe zidul blocului pina la etajul VI, patrunzind in apartamentul vizat pe geamul de la baie, lasat deschis de proprietarul care nu s-a gindit nici o clipa ca vreun hot va da o asemenea spargere la inaltime. Din locuinta, spargatorii au sustras o combina muzicala, un CD player, un videorecorder, cinci boxe audio, o statie de amplificare, un televizor, casete video si CD-uri. Au dat apoi iama prin sifoniere, luind cinci pulovere, sapte perechi de blugi, cinci geci (dintre care trei de piele), mai multe camasi barbatesti, dar si o pereche de cizme de dama. Au mai furat bijuterii, un binoclu, un ceas de mina, trei lansete telescopice, dar si un set de scule electrice.

Hotii au iesit apoi pe usa, ca si cind ar fi fost in vizita. Bunurile furate, inghesuite in mai multe sacose, au fost duse intii la Savu acasa, apoi, pentru a nu fi cumva gasite de politisti la o eventuala perchezitie, au fost transportate la domiciliul bunicului lui Savu, din orasul doljean Segarcea. De acolo le-au si recuperat oamenii legii, pentru a le inapoia proprietarului de drept.

Arestat preventiv pe 1 iulie, George Alin Savu este cercetat pentru furt calificat, riscind pina la 15 ani de inchisoare. In acelasi dosar este cercetat si partenerul sau de spargere, Iulian Cosmin Mandoiu, in cazul caruia, minor fiind, oamenii legii urmeaza sa stabileasca mai intii daca are discernamint.

Spargere in apartamentul prietenei

Cu citeva zile inaintea lui Savu a ajuns in arestul politiei doljene un alt spargator de locuinte. Madalin Cristian Pirvulescu, de 26 de ani, din Craiova, este recidivist, avind la activ si alte spargeri. Si el a jefuit un apartament din Craiova, profitind de faptul ca proprietareasa era plecata in strainatate. A folosit insa o metoda mai putin periculoasa de a intra in locuinta vizata: a intrat pe usa, folosind o cheie potrivita. De fapt, a facut o copie a cheii originale, pe care reusise sa o sterpeleasca de la fiica propietaresei, dupa ce se imprietenise cu aceasta. Aflind de la aceeasi fata ca va pleca impreuna cu mama sa in strainatate, Pirvulescu a „vizitat“ apartamentul cu pricina in noaptea de 10 spre 11 iunie si a furat o combina muzicala, un pocal de argint, doua telefoane mobile, patru boxe audio, un feon, un set de 12 lingurite din metal galben despre care a crezut ca sint din aur, un cintar electronic si mai multe produse cosmetice. N-a apucat sa se bucure insa de prada, pentru ca a fost depistat de politisti si dus in arest inainte sa valorifice toate bunurile furate.

Pentru a preintimpina astfel de spargeri, politistii le recomanda cetatenilor care pleaca de acasa, fie si pentru citeva zile, sa lase locuinta in grija unui vecin sau a unei rude de incredere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS