12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn infractor l-a snopit in bataie pe politistul care l-a anchetat

Un infractor l-a snopit in bataie pe politistul care l-a anchetat

Un politist din Tirgu Jiu a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a fost batut cu bestialitate de trei indivizi, toti recidivisti.

Incidentul s-a produs in noaptea de 28 spre 29 iunie, in fata barului PHOENIX, cind agentul-sef adjunct Nicolae Vasile, din cadrul Biroului Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Tirgu Jiu, a fost acostat in timp ce mergea acasa si lovit cu pumnii si picioarele. Martor la incident, care a durat citeva minute, a fost un vecin al politistului, Dan Berbetocu, si el batut.

Imediat ce politia a sosit la fata locului, agresorii au fugit cu o masina, fiind insa prinsi in scurt timp. Acestia sint: Anton Vasile Codoban, de 34 de ani, cu domiciliul in Austria, Nicolae Pisiu, de 33 de ani, din Tirgu Jiu, si Grigore Aurel Bacescu, de 24 de ani, tot din Tirgu Jiu. Politistii care s-au ocupat de anchetarea cazului au stabilit ca agentul de politie Nicolae Vasile se afla in afara serviciului cind s-a petrecut evenimentul. Unul dintre agresori, Nicolae Pisiu, a fost anchetat in urma cu citeva luni de agentul de politie Nicolae Vasile, pentru comiterea mai multor infractiuni.

Batuti pina si-au pierdut

cunostinta

Inainte de scandal, agentul de politie si vecinul sau s-au aflat in barul respectiv, unde au si discutat cu agresorii. Dorind sa se razbune, cei trei l-au ajuns din urma pe politistul care parasise localul si i-au aplicat o corectie sora cu moartea. Dupa loviturile primite, atit agentul de politie, cit si prietenul sau si-au pierdut cunostinta, politia sosind la fata locului, dupa ce un trecator a sesizat telefonic incidentul. Vasile Codoban si Aurel Bacescu au parasit zona cu o masina, iar Pisiu a fugit in directia unor blocuri din apropiere. Codoban si Bacescu nu au ajuns prea departe, masina acestora oprindu-se intr-un autoturism parcat pe marginea soselei. Codoban a fost internat in spital pentru dezintoxicare, fiind in stare avansata de ebrietate. Aurel Bacescu a refuzat sa mearga la politie pentru audieri, muscindu-l de mina pe inspectorul principal Corneliu Girbaci.

Cei trei agresori au fost arestati ieri in baza unor mandate de arestare preventiva emise de Judecatoria Tirgu Jiu. Batausii sint cercetati in prezent pentru vatamare corporala grava, ultraj contra bunelor moravuri si ultraj. Vasile Codoban a fost condamnat in 1989 la noua ani de inchisoare pentru viol, iar in 1998 a primit o condamnare de opt ani de inchisoare pentru ultraj, viol, vatamare corporala, furt calificat, uz de fals si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. De asemenea, Pisiu are o condamnare pentru tentativa de omor, iar Bacescu este cunoscut ca autor a numeroase furturi din autoturisme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS