17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pentru un copil aflat in moarte cerebrala, accidentat de primarul din Horezu

Scandal pentru un copil aflat in moarte cerebrala, accidentat de primarul din Horezu

Parintii il vor casa, dar medicii nu vor sa-l deconecteze de la aparate

Un copil rom din comuna doljeana Breasta se afla internat in moarte cerebrala la Spitalul de Urgenta Craiova, dupa ce a fost accidentat de primarul orasului Horezu – Vilcea. Ieri, parintii au cerut copilul acasa, insa cadrele medicale au refuzat sa-l deconecteze de la aparate, motivind ca este caz medico-legal.

Tragicul eveniment s-a petrecut simbata trecuta, cind primarul Gheorghe Nitu se deplasa la volanul unui autoturism Cielo. Pe raza comunei Breasta, in fata masinii i-a sarit un copil pe care nu l-a putut evita. Parintii spun ca fiul lor, Gruita Bobocel, de sase ani, se juca simbata seara la o fintina din apropierea casei si ca, la un moment dat, a vrut sa traverseze strada. Tatal minorului, Florin Paun, a spus ca, in acel moment, fiul sau a fost lovit de Cielo, fiind luat pe capota si aruncat in cap. Rudele minorului au declarat ca Gheorghe Nitu le-a spus sa nu faca taraboi, pentru ca e „om mare“ si ca n-are nimeni ce sa-i faca. Ieri, familia a inteles ca micutul nu mai are nici o sansa de supravietuire si a cerut copilul acasa. La refuzul medicilor de a-l deconecta de la aparatele care-l tin in viata, familia copilului a facut scandal, sustinind ca asta vrea autorul accidentului pentru a scapa de rigorile legii.

Pentru a se evita actele de violenta, romii au fost evacuati din spital cu ajutorul politiei. La rindul sau, Gheorghe Nitu a declarat ca regreta cele intimplate, dar se considera nevinovat atita timp cit politia nu l-a amendat si nici nu i-a retinut permisul de conducere, sustinind ca baiatul a sarit in fata masinii. Politistii doljeni de la Serviciul Rutier spun ca, indiferent de momentul in care se va inregistra decesul, in sarcina primarului din Horezu ramine comiterea omorului din culpa, daca se va stabili ca Gheorghe Nitu putea sa evite accidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS