14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Ne vedem in instanta!“

„Ne vedem in instanta!“

Partidul Democrat va ataca in instanta alegerea presedintelui si a vicepresedintelui Consiliului Judetean Dolj. Marian Jean Marinescu a declarat ieri ca hotarirea Comisiei de validare a incalcat legea care prevedea ca votul sa fie secret. „Consilierii puterii au aratat comisiei de validare votul exprimat parca pentru a-si demonstra fidelitatea fata de politica PSD, desi legea spune ca acesta este secret.

La fel s-a intimplat si in cazul alegerilor in consiliul local, cind voturile au fost aratate prefectului Ion Calin. Noi am facut contestatie, dar nu a fost luata in seama“, a declarat liderul democrat. Marinescu i-a acuzat, de asemenea, pe consilierii Partidului Romania Mare ca au incalcat protocolul semnat inaintea alegerilor si ca „s-au dat cu puterea“ pentru functii.

„La fel s-a intimplat si cu reprezentantii PUR. Protocolul cu PRM a fost semnat pe textul lor. Noi eram dispusi sa renuntam la anumite functii numai sa scoatem PSD din conducere. PRM ar fi obtinut aceleasi functii si daca votau cu noi. Trebuia sa respecte regulile de bun-simt“, a precizat Marinescu.

Liderul democrat a mai spus ca, la constituirea comisiilor de specialitate, consilierii puterii au incercat sa incalce legea repartizind PD-ului mai putine locuri decit ii dadea dreptul rezultatul alegerilor. „La insistenta noastra, au sistat sedinta. Vom urmari atent dispozitiile primarului si ale consiliului judetean, pentru ca nu ne asteptam ca prefectura sa anuleze hotararile neconforme cu legea. Chiar daca vor sa dispuna de banii judetului, nu vor face ce vor ei“, a concluzionat Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS