20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit dintr-o eroare

A murit dintr-o eroare

Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a retinut ieri un minor de 17 ani din Bailesti, sub acuzatia de lovituri cauzatoare de moarte

Procurorii doljeni ancheteaza moartea unui bailestean care a fost lovit cu o sapa in cap de un concitadin.

In dupa-amiaza de 26 mai, intr-o circiuma din Bailesti a izbucnit un conflict intre Cornel Ardeleanca, de 17 ani, din Bailesti, si Emil Becherescu, de 36 de ani, din aceeasi localitate. Minorul, dupa ce bause citeva beri, l-a injurat pe un cunoscut al sau care se afla in aceeasi crisma. Becherescu a crezut – in mod eronat – ca fratele sau era cel injurat de Ardeleanca, asa ca a luat bicicleta si a plecat pe urmele tinarului de 17 ani, cu gindul sa se razbune. Eroarea urma sa-i fie fatala, pentru ca, in momentul in care l-a ajuns din urma pe Cornel Ardeleanca, acesta s-a intors si l-a lovit cu sapa in cap.

Lovitura de sapa a fost letala

Internat in stare grava la Spitalul de Urgenta Craiova, Becherescu a fost transferat la Spitalul „Dr. Bagdasar“ din Bucuresti, unde a fost operat de mai multe ori de neurochirurgi. Insa, cu toate eforturile depuse, medicii n-au reusit sa-i salveze viata, pacientul decedind pe 23 iunie.

Medicii legisti au constatat la autopsie ca moartea victimei s-a datorat dilacerarii meningo-cerebrale, ca urmare a traumatismului cranio-cerebral si a fracturii de bolta craniana suferita, considerind ca a existat o legatura de cauzalitate directa intre lovitura primita si deces.

Acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, Cornel Ardeleanca a fost retinut ieri pe baza de ordonanta de procurorii Parchetului Tribunalului Dolj, urmind sa fie prezentat astazi judecatorilor, cu propunere de arestare preventiva. Pentru fapta sa, tinarul de 17 ani risca sa ramina urmatorii sapte ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS