22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Colegiului National „Fratii Buzesti“, cercetat pentru omor din culpa

Directorul Colegiului National „Fratii Buzesti“, cercetat pentru omor din culpa

O femeie de 53 de ani a decedat in urma unui accident rutier petrecut ieri- dimineata, in jurul orei 7.30, la intersectia strazilor Sfintii Apostoli si Anul 1848 din Craiova.

Venind dinspre Complexul Rotonda pe strada Anul 1848, Dacia Solenza de culoare alba, cu numarul de inmatriculare DJ-03-RIC, la volanul careia se afla profesorul Zamfirica Petrescu, directorul Colegiului National „Fratii Buzesti“ din Craiova, nu a oprit la intersectia cu strada Sfintii Apostoli (fosta Lomonosov), desi soferul ar fi trebuit sa respecte semnificatia indicatorului «STOP». Continuindu-si drumul, a intrat in plin intr-un taxi Tico al firmei PML, cu numarul de inmatriculare DJ-04-UED, condus regulamentar pe strada Sfintii Apostoli de Ion Gotovan, de 30 de ani, din Craiova.

Soferul autoturismului Solenza a ignorat indicatorul «STOP»

Impactul a fost atit de violent incit masina Tico a zburat prin aer citiva metri, fiind proiectata intr-un copac, iar de acolo a ricosat in poarta imobilului de la nr.74, acrosind pe traiectorie o femeie care mergea linistita pe trotuar.

„Dacia nu i-a acordat prioritate taxiului si a intrat direct in el. Taxiul a fost impins intr-un pom, iar de-acolo a fost aruncat pe trotuar, lovind o femeie“, a relatat Ovidiu David, de 25 de ani, din localitate, martor al accidentului.

„Puteam sa mor, ma si mir cum am scapat. Dar masina mea, proiectata de impactul cu Solenza, a lovit o doamna care se afla pe trotuar sau pe carosabil, ca nici eu nu stiu prea bine. Stiu doar ca Solenza mi-a lovit masina in portiera stinga din spate, exact in dreptul clientului pe care il aveam in taxi, apoi ne-am invirtit, ne-am lovit de un copac si ne-am oprit pe trotuar“, povesteste taximetristul Ion Gotovan, care s-a ales doar cu spaima si cu masina facuta ferfenita dupa acest accident. Clientul sau, Marius Florescu, de 31 de ani, un alt profesor care se afla in drum spre Grupul Scolar „Electroputere“, unde figura ca supraveghetor la bacalaureat, a ajuns plin de singe la Spitalul de Urgenta Craiova, insa cadrele medicale au constatat ca avea doar citeva zgirieturi provocate de cioburile geamului spart de la portiera.

Dosar penal pentru ucidere din culpa

In stare mult mai grava a fost insa transportata la spital femeia care a avut nesansa sa se afle in momentul accidentului pe trotuar. In ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale de la SMURD timp de aproape o ora pentru a o mentine in viata, Florentina Nicolae, de 53 de ani, din Craiova, a decedat la ora 8.27.

„Accidentul a fost produs din vina soferului Daciei Solenza, pe fondul neacordarii de prioritate. Acestui conducator auto i s-a intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunii de ucidere din culpa“, a declarat subcomisarul Ion Dinu, ofiter in cadrul Biroului Politiei Rutiere Craiova.

Intersectia dintre strazile Sfintii Apostoli si Anul 1848, situata in vecinatatea Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova, pare blestemata. Aproape in fiecare saptamina au loc acolo accidente de circulatie, provocate de soferii care nu respecta semnificatia indicatorului «STOP».

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS