16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO fetita de cinci ani a fost grav ranita intr-un accident in Jitaru-Olt

O fetita de cinci ani a fost grav ranita intr-un accident in Jitaru-Olt

O fetita de cinci ani a fost grav ranita, iar mama acesteia, precum si inca doua persoane si o fetita de doi ani s-au ales cu leziuni in urma unui accident de circulatie petrecut ieri in Olt, in jurul orei 13.00, pe DN 65 – E 574, intre localitatile Jitaru si Valea Mare. Politistii au ajuns la fata locului dupa o jumatate de ora, cu taxiul!

Ion Arjocan, de 47 de ani, din Drobeta Turnu Severin, se indrepta catre casa la volanul autoturismului Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare MH-02-GCR, impreuna cu fiica sa de doi ani si inca trei persoane. Eugen Murgu, de 56 de ani, tot din Severin, care circula in spatele Daciei conduse de Ion Arjocan, intr-un autoturism Dacia 1307, a povestit cum s-a petrecut accidentul:

„Ma aflam cu prietenul meu in spatele Daciei care s-a rostogolit, cind am vazut in oglinda retrovizoare ca o duba Ford Transit face manevre de depasire. Ne-a depasit, apoi, desi avea spatiu sa intre intre noi si Dacia din fata, soferul a accelerat si a mers paralel cu Dacia cam un minut, apoi a vazut ca din fata venea alta masina. Atunci am vazut ca Fordul se balanseaza si intra in Dacia din fata. Dacia s-a rostogolit de trei ori si a cazut pe roti, cu portierele deschise, aruncind afara oamenii“, a spus Eugen Murgu.

„Am gresit ca m-am grabit“

Soferul Fordului Transit, Vasile Plesescu, de 42 de ani, din Timisoara, taximetrist, a recunoscut ca a gresit, neapreciind corect timpul pentru efectuarea manevrei de depasire a Daciei 1300.

„Plecasem din Bucuresti si ma indreptam spre Timisoara. Ma grabeam sa ajung acasa, aveam masina plina cu pachete luate din Capitala. Am depasit o Dacie papuc, care era in fata, apoi am vrut sa depasesc alta Dacie si nu am avut timp, pentru ca din sens opus venea un autoturism. Am vrut sa intru la loc intre cele doua Dacii, dar nu am mai avut timp si am intrat in Dacia din fata. Am simtit cum se balanseaza masina, iar Dacia cu care circulasem in paralel s-a rasucit de citeva ori. Am gresit ca m-am grabit“, a declarat Vasile Plesescu, socat de accidentul pe care-l provocase.

La fata locului au intervenit patru autospeciale ale Serviciului de Ambulanta Slatina, precum si echipajul de descarcerare al Grupului de Pompieri „Matei Basarab“. In accident a fost grav ranita Malisa Calota Bobocea, de cinci ani, care a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean Slatina, iar apoi la Spitalul Judetean Craiova, Sectia neurochirurgie, in stare de coma profunda, avind fractura de mandibula stinga, contuzie cerebrala si alte politraumatisme. De asemenea, au mai fost ranite mama fetitei, Gabriela Bobocea, de 25 de ani, sora acesteia, Mihaela Bobocea, de 27 de ani, soferul Daciei, Ion Arjocan, si fetita lui de doi ani, Fabiana Arjocan. Politistii olteni continua cercetarile pentru stabilirea vinovatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS