6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCondamnat la inchisoare in locul hotului cu acelasi nume

Condamnat la inchisoare in locul hotului cu acelasi nume

Ilarie Uscatescu, de 83 de ani, a lesinat cind a primit instiintarea ca a fost condamnat pentru furt la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare

Un batrin, de 83 de ani, din comuna Danesti-Gorj, a fost la un pas de a face infarct, cind a primit prin posta o hirtie, prin care era anuntat ca a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si are de platit o amenda de sapte milioane de lei. Ilarie Uscatescu a lesinat la aflarea vestii, nestiind care este motivul pentru care a fost condamnat.

„Am crezut ca innebunesc. M-a apucat tremuratul si pe mine, si pe sotia mea. Sintem amindoi cardiaci. Dupa ce mi-am revenit, am stat sa ma gindesc ce s-a intimplat. Am vazut ca eram condamnat pentru furt, dar eu stiam ca nu am fost niciodata cercetat pentru asa ceva“, a spus batrinul. Ana Uscatescu, de 80 de ani, a crezut ca sotul ei a facut vreo prostie si nu i-a spus. „Cum sa faca puscarie la virsta asta si sa nu-mi spuna. Am crezut ca mor“, a spus batrina.

Potrivit IJP Gorj, batrinul Uscatescu ar fi frate cu vinovatul

Ilarie Uscatescu a incercat sa faca haz de necaz si sa-si consoleze sotia. „Pai, la virsta mea, credeti ca mai apucau sa ma inchida?“. Incercind sa afle ce este cu hirtia primita prin posta, batrinul s-a consultat cu un vecin. Acesta l-a dus la Judecatoria Tirgu Carbunesti, cea care pronuntase condamnarea. Acolo au aflat ca autorul furtului a primit sentinta inca din 2001 si nu a platit amenda. Adevaratul vinovat se numeste tot Ilarie Uscatescu, are domiciliul in Ticleni, dar este cu 50 de ani mai tinar. Batrinul Ilarie Uscatescu a incercat sa afle din ce cauza s-a produs aceasta confuzie. El s-a dus la IJP Gorj, unde i s-a spus initial ca motivul confuziei il reprezinta faptul ca ambii Ilarie Uscatescu sint frati.

„Asa mi-a spus o doamna de acolo, ca sint frate cu vinovatul. Pai cum sa fiu frate daca tata a murit cu 13 ani inainte sa se nasca el? Daca au vazut ca nu merge asta, au zis ca pe parinti ii cheama la fel. Nici acest lucru nu-i adevarat. In cele din urma, au ridicat din umeri si au spus ca a fost o eroare. Nu pot sa inteleg aceasta confuzie daca pe parinti nu-i cheama la fel si stam in localitati diferite“, a mai batrinul Ilarie.

Pentru a scapa de condamnare, batrinul Ilarie Uscatescu a fost nevoit sa deschida actiune in instanta. Chiar daca autoritatile incearca sa-l convinga ca a fost o confuzie, batrinul este convins ca totul este razbunarea unor vecini si a autoritatilor din comuna, cu care a avut neintelegeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS