10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIn Dubova - Mehedinti se va organiza al treilea tur de scrutin

In Dubova – Mehedinti se va organiza al treilea tur de scrutin

In comuna mehedinteana Dubova se va desfasura duminica, 27 iunie, al treilea tur de scrutin, deoarece cei doi candidati, Valentin Terescu – PSD si Eduard Flosca – PD, au obtinut un numar egal de voturi.

Pentru organizarea acestui al treilea tur de scrutin se asteapta indrumarile Biroului Electoral Central, pentru ca nu se stie daca Biroul Electoral Judetean Mehedinti va fi mentinut in aceeasi componenta, adica 15 oameni. Trebuie sa se specifice de unde vor fi decontate sumele necesare platii acestui birou, la care se adauga cele trei sectii de votare si biroul de circumscriptie din teritoriu.

Potrivit primelor estimari, in Mehedinti, organizarea alegerilor locale a costat circa cinci miliarde de lei. Aproximativ doua miliarde de lei au fost primite de la guvern, bani ce va trebui restituiti de unitatile administrativ-teritoriale.

„Conform legii, in urmatoarele 60 de zile, aceasta suma o vom defalca pe unitati administrativ-teritoriale, pentru a fi recuperata si redata bugetului statului“, a spus Nicolae Draghiea, secretarul general al Prefecturii Mehedinti.

O situatie inedita a fost inregistrata in comuna Dumbrava, unde doar doua voturi i-au departajat pe cei doi aspiranti la functia de primar. Mircea Coaca – PSD a cistigat alegerile obtinind 508 voturi fata de 506, acumulate de reprezentantul PNL, Marin Cioana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS