7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDuminica, din nou la vot

Duminica, din nou la vot

In 67 de localitati din Dolj se va organiza turul doi de scrutin pentru primari

Candidatii care nu au reusit sa cistige fotoliul de primar din primul tur de scrutin au mai avut la dispozitie doua saptamini de campanie electorala pentru a convinge oamenii ca merita sa fie alesi.

In mai mult de jumatate dintre localitatile doljene se va organiza duminica al doilea tur de scrutin. La Filiasi se vor confrunta in turul doi candidatii PNL si PD; la Botosesti Paia, se bate pentru fotoliul de primar candidatul PNTCD cu cel al PD, iar la Bradesti, PRM va lupta contra PFDR. La Diosti, candidatul din partea PNTCD se va bate cu cel al PUR, la Giubega, PNL lupta contra PUR, la Izvoare, PD si PNTCD, iar la Simnicu de Sus si Plenita se vor intrece candidatii PD cu cei ai PUR. Democratii se vor bate cu social-democratii pentru fotoliul de primar in localitatile: Craiova, Afumati, Apele Vii, Argetoaia, Birca, Brabova, Bratovoiesti, Caraula, Cosoveni, Cotofenii din Dos, Cotofenii din Fata, Gighera, Ghindeni, Goicea, Grecesti, Leu, Maglavit, Macesu de Jos, Macesu de Sus, Poiana Mare, Predesti, Radovan, Rast, Rojiste, Scaiesti, Seaca de Padure, Secu, Sopot, Urzicuta, Virtop.

Liberalii se vor bate cu PSD in localitatile Bailesti, Bechet, Calafat, Ciupercenii Noi, Intorsura, Mischii, Perisor si Pielesti. In Amarastii de Jos, Daneti, Tuglui si Varvorul de Jos, PSD va intra in turul doi cu PND; la Valea Stanciului, Dobresti si Verbita, in turul doi vor intra PSD si PUR, la Carpen, Dranic, Galicea Mare, PRM va fi contra PSD, iar la Bralostita si Cioroiasi lupta se va da intre PSD si PNG. PSD mai are candidati in turul doi in localitatile Melinesti, unde contracandidatul este de la PUNR, la Teasc, de la FD, la Calopar, de la PNTCD, la Catane, de la Partida Romilor.

Primariile cistigate din primul tur au fost adjudecate de PSD in 37 de localitati, PD- in trei, si de PNTCD, PRM, PNL si PUR, cite una.

Duminica, 20 iunie, sint asteptati la urne 469.888 de alegatori. Pentru al doilea tur de scrutin au fost tiparite 513.400 de buletine de vot pentru 67 de circumscriptii electorale.

Buletinele se vor putea prelua cu o zi inainte de votare intre orele 8.00 – 12.00, pentru circumscriptiile din judet, si dupa ora 12.00, pentru circumscriptiile din Craiova, a anuntat presedintele Biroului Electoral Judetean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS