6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCal impuscat mortal la furat de lemne

Cal impuscat mortal la furat de lemne

Doi hoti au fost surprinsi de padurar in noaptea de marti spre miercuri in timp ce incercau sa fure lemne din padurea vecina localitatii doljene Apele Vii. In jurul orei 1.00, Mircea Butusina, de 39 de ani, padurar la Ocolul Silvic Mirsani, se afla pe urmele unor hoti care tot dadeau tircoale padurii. Auzind zgomote printre copaci, padurarul s-a apropiat si a surprins doi indivizi care taiau arbori si ii incarcau in doua carute. Butusina le-a strigat celor doi sa stea, dar hotii au rupt-o la fuga, abandonindu-si caii si carutele. Nu s-au oprit nici macar cind au auzit cele doua focuri de avertisment trase de padurar.

Dupa doar citeva ore, cei doi hoti ai fost depistati de padurar, cu concursul politistilor din localitate. Este vorba despre Mihai Ilie Fota si Constantin Lucian Stanica, ambii de 19 ani, din Apele Vii, care s-au ales cu dosar penal pentru furt de arbori.

Da’ cu calu’ ce-ai avut?

Povestea hotilor de lemne prinsi la Apele Vii este nitel mai complicata, pentru ca padurarul Butusina, tragind cu arma din dotare doua focuri de avertisment ca sa-i sperie pe hoti, a nimerit calul unuia dintre ei. Atins de mai multe alice, calul lui Mihai Ilie Fota a murit, iar pe hot il bate acum gindul sa-i ceara padurarului sa-l despagubeasca.

La rindul lor, politistii trebuie sa se lamureasca daca focul de avertisment executat de padurar a fost intr-adevar „in plan vertical“, asa cum sustine acesta. Pentru ca ori padurarul Butusina nu stie care-i planul vertical, ori chiar a tras cu arma in sus, insa n-ar fi putut sa nimereasca animalul decit daca ar fi stat… sub el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS