26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEvaziune de miliarde din lingouri de aluminiu

Evaziune de miliarde din lingouri de aluminiu

Afacerile cu lingouri din aluminiu sint printre cele mai profitabile din Olt. Acest lucru este intarit si de ultima verificare efectuata de inspectorii Directiei de Control Fiscal a Finantelor Publice Olt.

In urma unei sesizari venite din partea Garzii Financiare la inceputul lunii, organele de inspectie fiscala au verificat, in perioada 7-10 iunie, o societate din Slatina, SC VESTIC SRL, care, desi isi are sediul intr-un apartament de bloc, avea ca obiect principal de activitate comertul cu lingouri de aluminiu. S-a verificat modul de calcul si virare a obligatiilor in cuantumurile si la termenele legale fata de bugetul consolidat al firmei respective.

Inspectorii au descoperit ca, in perioada 1 mai 2003 – 31 martie 2004, firma slatineana a efectuat activitate de comert cu lingouri de aluminiu vinzind cu facturi lingouri in valoare de 24,6 miliarde de lei. In luna octombrie 2003, firma a vindut un cuptor rotativ, un aparat de sudura si 12 lingotiere in suma de 64,2 milioane de lei. Firma din Slatina nu a depus la Administratia Finantelor Publice nici o situatie financiara sau declaratie de impozite si taxe, din care sa rezulte ca a functionat.

In urma neregulilor descoperite, organele de inspectia fiscala au stabilit ca prejudiciul cauzat bugetului de stat in acest timp se ridica la 5,5 miliarde de lei, suma ce reprezinta impozite, taxe, dobinzi si penalitati aferente sumelor neachitate catre stat.

Dosarul a fost inaintat spre solutionare organelor de cercetare penala. De mentionat ca organele de inspectie fiscala au mai constatat ca, de la inceputul lunii, o alta firma a mai prejudiciat bugetul statului cu 743 de milioane de lei. Din cele 160 de milioane de lei aplicate sub forma de amenzi de organele de inspectie fiscala au fost incasate 61,8 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS