10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNasa si-a jecmanit finii de o jumatate de miliard

Nasa si-a jecmanit finii de o jumatate de miliard

Procurorii Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Parchetului National Anticoruptie au dispus ieri retinerea, pentru 24 de ore, a craiovencei Mihaela Vlaicu, de 52 de ani, cercetata pentru trafic de influenta. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada februarie – mai 2001, Mihaela Vlaicu a pretins si primit, in mod repetat, suma totala de 500 de milioane de lei, lasind sa se creada ca poate interveni la magistrati de la Curtea Suprema de Justitie si Parchetul General pentru reducerea pedepsei unei persoane condamnate la 20 de ani inchisoare pentru savirsirea infractiunii de omor calificat.

O casnica plina de „relatii“ in justitie

Condamnatul pe care se oferise sa-l ajute este finul ei, Daniel Turcan, ajuns la inchisoare pentru o crima savirsita cu trei ani in urma. Turcan a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare de Tribunalul Dolj, pedeapsa mentinuta in apel si de judecatorii Curtii de Apel Craiova.

Initial, Mihaela Vlaicu a promis familiei lui Turcan ca va obtine o micsorare a pedepsei prin unele demersuri facute – cu sume corespunzatoare – la magistratii de la Curtea Suprema de Justitie, pe rolul careia se afla recursul. De asemenea, a primit de la familia Turcan 120 de milioane de lei sub pretextul achitarii onorariului de avocat, desi s-a dovedit ulterior ca avocatul i-a incasat – cel putin conform chitantelor – doar zece milioane de lei. Culmea este ca judecatorii Curtii Supreme de Justitie chiar au micsorat pedeapsa acordata de judecatorii doljeni la 16 ani de inchisoare.

Increzatoare ca a tinut figura cu reducerea pedepsei, Mihaela Vlaicu a incercat sa mai scoata niste bani, promitind familiei condamnatului ca va interveni la Parchetul General, de aceasta data pentru promovarea unui recurs in anulare, in asa fel incit Turcan sa scape de tot de puscarie, pe motiv ca ar fi savirsit omorul in legitima aparare. Doar ca un asemenea demers avea un pret corespunzator: 200 de milioane de lei pentru procurorul care trebuia „uns“, plus alte cheltuieli. Asa i-a dus cu vorba pe fini vreme indelungata, pina cind condamnatul a aflat ca nu s-a promovat – ba nici macar nu s-a solicitat – recursul in anulare promis. Dindu-si seama ca au fost trase pe sfoara de nasa lor, rudele lui Turcan au sesizat Parchetul National Anticoruptie.

Fosta angajata la MODEXIM, in prezent casnica, Mihaela Vlaicu are o fiica in clasa a XII-a la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova. Daca va fi gasita vinovata de trafic de influenta, craioveanca risca zece ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS