14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFratii Vircan, retinuti de politie pentru mai multe spargeri

Fratii Vircan, retinuti de politie pentru mai multe spargeri

Doi frati care dadusera mai multe spargeri pe raza localitatii doljene Dabuleni au fost prinsi in noaptea de joi spre vineri, in urma unei actiuni organizate de lucratorii Biroului de Politie Bechet si ai Postului de Politie Dabuleni, ajutati de trupele de jandarmi

Politistii din Dabuleni si Bechet incercau de mai multa vreme sa dea de urma unor hoti care sparsesera citeva case din Dabuleni. In noaptea de 28 spre 29 martie, hotii l-au „vizitat“ pe Ionel Nica. Au intrat in casa si au furat tot ce puteau cara – de la bibelouri si tacimuri pina la aparatura electronica. Spargatorii nu s-au jenat ca proprietarul era acasa, odihnindu-se linistit in dormitorul de linga baie. Au avut doar grija sa nu faca prea multa galagie pentru a nu-l trezi cumva pe proprietar. Si pentru ca nu s-au declarat multumiti de captura, i-au luat lui Nica si casetofonul de la masina. In noaptea de 2 spre 3 aprilie, borfasii au dat o noua lovitura, de aceasta data la locuinta lui Ion Savu, care lipsea de la domiciliu. „Mi-au luat tot din casa, mai putin mobila. Mi-au luat bibelouri, covoare, tacimuri, paturi, covoare, fete de masa, bunuri in valoare de vreo 100 de milioane de lei. S-au dus cu toate in cimp si le-au ingropat, apoi se pare ca le-au luat de acolo dupa citeva zile“, a mentionat Ion Savu.

Hotul si-a montat in masina personala casetofonul furat

Oamenii legii au reusit pina la urma sa dea de urma hotilor. Autorii spargerilor – fratii Stefan si Catalin Vircan, de 29, respectiv 15 ani, din Dabuleni, au fost retinuti in noaptea de joi spre vineri. Prinderea lor era inevitabila pentru ca incepusera sa faca greseli. Amanuntul care le-a fost pina la urma fatal a tinut de Stefan Vircan, care si-a montat in masina personala radiocasetofonul furat de la Ionel Nica. Radiocasetofon pe care fostul proprietar si l-a recunoscut, mai ales ca aparatul fusese reparat si i se facusera unele modificari cu putin timp inainte de a fi furat.

Fratii Vircan si-au recunoscut fapta si joi seara s-au dus la pagubit sa-i returneze o parte din bunuri. Printre bibelourile pe care i le-au returnat lui Nica se afla insa si unul furat de la Ion Savu, asa ca hotii s-au dat de gol si in privinta celui de-al doilea furt. Tot joi, pe la 22.30, Stefan Vircan l-a vizitat si pe Savu, pentru a-i inapoia o parte din bunurile pe care i le furase, sperind ca pagubitul nu va mai sesiza politia. S-a inselat, pentru ca politistii il asteptau la Savu acasa, iar jandarmii il urmareau deja de citeva ore.

Retinuti pe baza de ordonanta, cei doi frati sint cercetati pentru savirsirea a cel putin doua infractiuni de furt calificat, riscind pina la 15 de ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS