15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDezertorul Gegiu a ajuns in arest

Dezertorul Gegiu a ajuns in arest

• In timp ce isi satisfacea stagiul militar, dar si dupa ce a dezertat, un craiovean de 24 de ani a savirsit mai multe falsuri si inselaciuni, cauzind un prejudiciu de aproape patru miliarde de lei • La un an de la dezertare, Adrian Gegiu s-a predat la politie, fiind retinut, apoi arestat preventiv de Tribunalul Dolj

Politistii Serviciului de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj instrumenteaza dosarul penal al craioveanului Adrian Gegiu, de 24 de ani, cercetat pentru inselaciune, fals, uz de fals, evaziune fiscala, folosirea cu rea-credinta in interes personal a creditelor unor societati comerciale la care era asociat, bancruta frauduloasa si spalare de bani.

In calitate de administrator la SC NOVACHIM SRL si de asociat la SC ANECON SRL, ambele din Craiova, Adrian Gegiu – ajutat de 11 complici cercetati de politie – a achizitionat carburanti si alte produse petroliere de la societati comerciale de profil din Rimnicu Vilcea, Dragasani, Oradea si Brasov. Plata a facut-o insa doar cu ordine de plata falsificate prin xeroxare si cu file cec retrase din circulatie. Produsele petroliere le-a valorificat ulterior sub pretul pietei, iar banii obtinuti au fost utilizati in interes personal, dar nu pentru a achita datoriile firmelor sale, care se aflau in faliment. Prejudiciul cauzat societatilor inselate depaseste 3,7 miliarde de lei.

Inselaciuni cu politia pe urme

Gegiu a comis faptele de care este acuzat in perioada mai – decembrie 2003 in timp ce isi efectua stagiul militar, ba chiar si dupa ce a dezertat, in perioada in care era dat in urmarire generala.

Tinarul a fost incorporat in luna februarie 2003 la UM 01256 din orasul Caracal, fiind transferat la UM 01178 din Craiova in 12 iunie 2003. A doua zi, pe 13 iunie, a solicitat si primit o permisie pina pe 18 iunie, sustinind ca vrea sa-si revada sotia si copilul, insa a „uitat“ sa se mai intoarca la unitate. A fost declarat dezertor. Insa, afacerile lui au luat amploare – dupa cum rezulta din dosarul penal pe care i l-au intocmit politistii doljeni – desi era dat in urmarire generala si in consemn la frontiera.

Gegiu se afla mai demult in atentia procurorilor de la Parchetul Militar Craiova, dar pentru o alta fapta, o tentativa de inselaciune savirsita la Deva.

Miercuri, la aproape un an de cind a dezertat din armata, Adrian Gegiu s-a predat la politie, fiind retinut pentru cercetari. Joi dimineata, Tribunalul Dolj a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, la propunerea procurorilor Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS