6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBolnavii spitalizati isi pot exprima optiunea politica prin vot

Bolnavii spitalizati isi pot exprima optiunea politica prin vot

Bolnavii care doresc sa voteze si care se afla internati in unitatile sanitare publice din subordinea Directiilor de Sanatate Publica pot fi invoiti sa participe la votare, la sectia in raza careia au domiciliul, daca starea de sanatate le permite deplasarea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii (MS), pentru bolnavii netransportabili care doresc sa voteze, o echipa formata din 2 membri de la sectiile de votare de care apartin acestia, se va deplasa cu o urna volanta si cu materialele necesare votarii catre unitatile sanitare unde pacientii internati au solicitat acest lucru. De asemenea, serviciile judetene de ambulanta si cel al municipiului Bucuresti vor verifica starea tehnica a autosanitarelor, gradul de operativitate a mijloacelor din parcul auto si vor lua masuri pentru asigurarea cu medicamente si materiale specifice autosanitarelor, precum si capacitatea de raspuns la solicitari.

Masurile au fost transmise MS de catre Ministerul Administratiei si Internelor, iar MS le-a transmis pentru punere in aplicare Directiilor de Sanatate Publica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS