13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii de la Scoala 13 din Craiova terorizeaza o batrina

Romii de la Scoala 13 din Craiova terorizeaza o batrina

• Prinsi la furat in curtea femeii, copiii i-au spart capul cu tiglele de pe casa • Profesoara Ciresica le ia apararea, in timp ce vicepresedintele Partidei Romilor si inspectorul general scolar ii dau dreptate batrinei

O batrina care locuieste pe strada Bucovat din Craiova este terorizata de trei ani de copiii de etnie roma care invata la Scoala generala nr.13. Acestia sar gardul care desparte curtea scolii de cea a casei batrinei, pentru a fura fructe. Pentru simpla „vina“ ca a incercat sa-i goneasca din gradina sa, Olimpia Deliu, de 80 de ani, a fost injurata, amenintata si chiar lovita in cap de copii cu tiglele de pe propria-i magazie. „Nici acum, dupa doi ani, nu mi-a mai crescut parul in locul in care am fost lovita cu tigla“, a spus Olimpia Deliu in timp ce arata cicatricea.

Ciresica e cu etnia

Marti, romii au patruns din nou in curtea femeii, dar au fugit repede acasa, fiind izgoniti de unul dintre nepotii batrinei, care a prins un copil si i-a dat una dupa cap. Din acest motiv, a iesit un adevarat scandal, romii sarind in apararea odraslei lor. Consilierul pe probleme educative din Scoala nr.13, Elena Frank, zisa Ciresica, a luat apararea copiilor: „Nu au sarit gardul decit in afara orelor de program, simbata si duminica. Si ce daca l-a prins in curte? Trebuia sa-l bata?“. Am incercat sa aflam de ce este permisa escaladarea gardului scolii in week-end si ce masuri s-au luat impotriva elevilor care au fost prinsi facind acest lucru, insa raspunsul a fost evaziv: „Nu ma trageti dumneavoastra la raspundere si sa nu ridicati tonul la mine!“.

Romeo Tiberiade, vicepresedintele Partidei Romilor Dolj, a spus: „Batrina are dreptate. Asta e adevarul: noi, tiganii, am terorizat ani la rind toti vecinii scolii. Si eu am invatat aici si saream gardurile la furat, cu toti colegii mei. Din cauza asta sintem vazuti rau si nu e nimeni de vina pentru asta. Daca scoala nu are bani, dau eu bani pentru a se termina cit mai repede gardul scolii!“. Conducerea scolii a inceput sa construiasca un gard de beton, inalt de aproximativ doi metri, insa lucrarile se deruleaza extrem de incet.

Constantin Busoi a construit garduri inalte

Aceasta situatie treneaza de mai multi ani, de cind batrina a ramas singura. Vazind-o lipsita de aparare, copiii romi profita si sar in curtea acesteia, distrugindu-i gardul si acoperisul magaziei. Inspectorul general al ISG Dolj, Constantin Busoi, a spus: „Cunosc foarte bine problemele de acolo, mai ales ca o perioada am fost directorul acelei scoli. Peste tot pe unde se sarea, am inaltat gardurile scolii si pina la aproape trei metri, pentru a-i proteja pe vecini. Portiunea dinspre batrina a ramas fara gard. Am sa merg personal acolo, sa vad la fata locului ce se intimpla ca sa urgentez rezolvarea problemei. Am sa stau de vorba cu conducerea scolii si in special cu Elena Frank“. Ciresica ne-a transmis sa nu cumva sa scriem ceva pentru ca va avea grija atit de noi, cit si de „infractorul“ care a lovit copilul in curtea batrinei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS