16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInspectoratul „zgirie-brinza“

Inspectoratul „zgirie-brinza“

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj i-a lasat pe copiii invitati sa participe la spectacolul organizat in cinstea Zilei Internationale a Copilului sa plece acasa cu lacrimile innodate in barba pentru ca nu primisera nici macar o caramea. Dupa ce educatorii fusesera solicitati telefonic de oamenii inspectoratului sa vina la spectacol musai „doar cu citiva copii pentru ca nu exista bani sa le dam dulciuri la toti“, ei au fost nevoiti ieri sa-si ia copiii de mina si sa-i duca la cofetarie pe banii lor pentru a le sterge gustul amar lasat de gestul calic al ISJ Dolj.

„Toate educatoarele au fost extrem de indignate. Nu mai stiam cum sa ne impacam copiii care nu mai voiau sa plece acasa pentru ca asteptau sa li se dea o ciocolata macar, asa cum li se promisese. Noi am fost informate telefonic cu citeva zile inainte, de inspectorat, in legatura cu spectacolul si am fost rugate sa nu aducem foarte multi copii. A fost greu sa alegem din grupe doar pe citiva, parintii s-au suparat pe noi, pentru ca pina la urma inspectoratul sa ne faca aceasta surpriza neplacuta. Este revoltator ca nu s-au gasit bani pentru citeva kilograme de caramele macar, care sa fie impartite copiilor. Probabil ca domnii inspectori sint prea preocupati sa-si faca vile si sa-si cumpere masini. Pina la urma, i-am luat noi pe copii si i-am dus la inghetata pe banii nostri, din salariul nostru mizer de trei milioane“, a spus o educatoare care, din motive lesne de inteles, nu a vrut sa ii publicam numele.

Inspectorul general al ISJ Dolj spune ca nu a fost prezent la spectacol si ca incurcatura a fost generata probabil de doamnele inspectoare, care au dezinformat cadrele didactice ale gradinitelor. „O sa ma interesez ce incurcaturi au facut inspectoarele mele, de ce le-au promis dulciuri copiilor si de unde aveau de gind sa faca rost de sponsori, pentru ca noi, la inspectorat, nu avem fonduri prevazute la buget pentru 1 Iunie“, scuza Constantin Busoi zgircenia institutiei pe care o conduce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS