5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn gorjean si-a batut nevasta cu barda, apoi i-a taiat gitul

Un gorjean si-a batut nevasta cu barda, apoi i-a taiat gitul

Localnicii din comuna gorjeana Stejari, satul Piscoiu, au fost duminica seara martorii unei crime. Protagonisti au fost membrii familiei Floarea, Ileana si Leonid. Dupa o cearta care a durat zeci de minute, sotii Floarea s-au luat la bataie, in citeva minute bucataria casei fiind plina de singe. Leonid Floarea si-a batut sotia cu barda peste cap, apoi i-a taiat gitul cu un cutit. Ileana Floarea, de 21 de ani, a fost ucisa de sot intr-un moment de gelozie. Martor al evenimentului a fost copilul celor doi, de sase luni. Dupa comiterea crimei, barbatul a incercat sa se sinucida, aruncindu-se intr-o fintina.

Ileana si Leonid Floarea erau casatoriti de un an. La numai citeva luni de la nunta, in familie au inceput scandalurile si certurile. Leonid Floarea, de 36 de ani, era mecanic sondor la PETROSERVICE Craiova. De mai mult timp barbatul cazuse in patima alcoolului si obisnuia sa isi descarce nervii pe sotie, aplicindu-i corectii fizice. Motivul era, dupa cum au declarat satenii din Piscoiu, gelozia, Leonid banuind-o pe Ileana ca l-ar insela.

Duminica dimineata, barbatul a plecat la serviciu si s-a intors acasa seara, in jurul orei 19.00. S-a asezat la masa ca sa bea un pahar de tarie pe care i-l turnase chiar Ileana. Avind impresia ca i-a turnat otrava si cu mintea incetosata de gelozie, Leonid Floarea a inceput sa ii ceara socoteala sotiei. Dupa ce a incercat sa o determine sa recunoasca faptul ca a vrut sa il otraveasca, barbatul a pus mina pe icoana, indemnindu-si sotia sa jure ca nu are un amant.

Dupa comiterea crimei, a incercat sa se sinucida

Cei doi au inceput sa se bata si, pentru ca nu scapa de insistentele sotului, Ileana a luat o barda si l-a lovit in cap pe Leonid. Barbatul a ripostat, luindu-i barda sotiei, apoi a inceput sa o loveasca in cap. Femeia a reusit sa scape din strinsoarea sotului, insa s-a prabusit gemind si tipind.

Pentru a potoli strigatele nevestei in agonie, Leonid a luat un cutit si i-a taiat gitul pina cind lama s-a rupt. In acest timp, mama lui Leonid se afla in gradina casei si a vazut ca fiul ei alearga spre fintina si se arunca in ea. La fata locului au sosit vecinii, care l-au scos din fintina pe autorul crimei. Leonid Floarea a fugit pe dealurile din apropiere, insa a fost prins de sateni si de politisti. „Ne-am certat si am intrebat-o de ce mi-a pus otrava in paharul de suc. Asta a facut. A luat barda si eu m-am aparat“, a declarat Leonid Floarea.

Oamenii din Piscoiu sustin ca Leonid o banuia pe Ileana ca il insala, dar nu cred ca femeia ar fi avut un amant. Barbatul a fost arestat in baza unui mandat emis de Judecatoria Tirgu Jiu pentru 29 de zile, Leonid Floarea fiind cercetat pentru omor deosebit de grav, fapta care se pedepseste cu 25 de ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS