25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPremii ridicole pentru elevii gorjeni participanti la olimpiadele nationale

Premii ridicole pentru elevii gorjeni participanti la olimpiadele nationale

• Ocupantul locului intii a primit un milion din partea Ministerului Educatiei • 107 olimpici din Tirgu Jiu au primit premii suplimentare de la consiliul local

Judetul Gorj a fost reprezentat in acest an la faza nationala a olimpiadelor scolare de 138 de elevi, majoritatea provenind de la scolile din Tirgu Jiu. Olimpicii s-au intors cu multe premii si mentiuni. Efortul copiilor a fost rasplatit cu sume ridicole pentru un concurs national.

Ocupantul locului intii pe tara a fost rasplatit cu doar un milion de lei. Cei care au luat mentiuni la olimpiada nationala au primit citeva sute de mii. „Premiile difera si in functie de organizatori, care contribuie sau nu cu premii suplimentare fata de ceea ce acorda ministerul. Adunate insa pentru primul loc, premiile nu au depasit un milion de lei. Elevilor li se mai achita deplasarea, masa si cazarea“, a spus Nicolae Mergea, inspector-sef in cadrul Inspectoratului Scolar Gorj.

Gorjul nu are reprezentanti la olimpiadele internationale

Aproximativ 120 de elevi care au ajuns la faza nationala sint din Tirgu Jiu. Pentru suplimentarea premiilor acestor copii, consiliul local a aprobat un fond de 107,5 milioane de lei. Suma a fost impartita in premii cuprinse intre 800.000 de lei – premiul special si 1.600.000 de lei – premiul intii. Inspectorul-sef Nicolae Mergea spune ca premiile au menirea sa-i stimuleze pe elevii participanti, dar si pe colegii lor. In ceea ce ii priveste pe profesorii care i-au pregatit, acestia primesc un punctaj suplimentar care ii avantajeaza la salariu. Spre deosebire de anii precedenti, in acest an scolar nici un elev din Gorj nu s-a calificat la olimpiadele internationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS