15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilier local din Cetate, cercetat pentru trafic cu mercur

Consilier local din Cetate, cercetat pentru trafic cu mercur

Stefan Sirbu, de 48 de ani, din comuna doljeana Cetate, fost consilier local pina in anul 2000, incerca de mai mult timp sa vinda cantitatea de 6,580 kg de mercur, pentru care pretindea suma de 3.500 de dolari. Pentru ca nu prea stia cum sa faca rost de clienti pentru o asemenea marfa, a apelat la prietenul sau Costinel Ilie, de 22 de ani, administratorul barului „No problem“. Desi initial a refuzat sa se implice intr-o asemenea afacere, Costinel Ilie a acceptat pina la urma sa intermedieze comercializarea mercurului, gindindu-se ca ar putea primi si el o parte din cistig.

Doar ca afacerea n-a mai fost dusa la bun sfirsit. Cei doi intrasera deja in vizorul politistilor prin faptul ca spusesera ca ar avea mercur de vinzare. Asa ca, nu cu mult timp in urma, Stefan Sirbu a fost prins in flagrant exact atunci cind spera ca se va imbogati. Fostul consilier local astepta la benzinaria de la intrarea in Calafat, avind asupra lui o plasa in care se aflau citeva recipiente pline cu mercur. Trebuia sa aiba o intilnire cu un potential client. Doar ca, in locul clientului, a oprit linga el o masina plina cu politisti de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova, care l-au intrebat ce are in sacosa.

„Cei doi invinuiti sint cercetati in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de trafic cu materiale toxice, pentru ca legea penala pedepseste nu doar tranzactionarea, ci si simpla detinere fara autorizatie a mercurului“, a mentionat subcomisarul Georgel Enescu, seful Biroului de Combatere a Crimei Organizate Craiova din cadrul CZCCOA.

Fostul consilier Stefan Sirbu nu este la primul dosar penal, cu ani in urma fiind nevoit sa dea socoteala in fata oamenilor legii despre furtul unor materiale la o firma unde era angajat ca paznic. La perchezitie, politistii au gasit in locuinta lui mai multe icoane vechi, insa nu au pina acum indicii ca Sirbu le-ar fi obtinut prin furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS