9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeapa de 23 de miliarde de lei

Teapa de 23 de miliarde de lei

Craioveanul Gabriel Octavian Roventa a fost arestat preventiv ieri, pentru o perioada de 30 de zile, in baza unui mandat emis de Tribunalul Dolj. Judecatorii au dat curs astfel solicitarii procurorilor Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova, care instrumenteaza un dosar penal in care Roventa este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, infractiuni la legea cecului si fals material in inscrisuri sub semnatura privata.

In calitate de patron al firmei SC EUROCRESCENT SRL Craiova, Gabriel Octavian Roventa a incheiat un contract de vinzare-cumparare cu firma SC VIPP COMPANY SRL Birlad, in baza caruia a achizitionat produse din inox in valoare de 23,7 miliarde de lei. Pentru a cistiga increderea reprezentantilor firmei vinzatoare, le-a emis acestora – ca sa arate ca va putea achita contravaloarea marfurilor – o fila cec in valoare de noua miliarde de lei. Numai ca el nu avea drept de semnatura in banca, astfel ca banca nu a acceptat sa faca plata. Produsele din inox au fost ulterior revindute de Roventa unor rafinarii, iar banii primiti pe ele i-a folosit in interes personal, „uitind“ sa mai achite datoria catre firma din Birlad.

Gabriel Octavian Roventa mai are si alte dosare penale, pentru savirsirea unor fapte asemanatoare. In baza acuzatiilor ce i se aduc, el risca o pedeapsa cu inchisoarea de la zece la 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS