17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljServiciul de Ambulanta Dolj, in pragul colapsului

Serviciul de Ambulanta Dolj, in pragul colapsului

• Angajatii sustin ca unitatea duce lipsa de medicamente esentiale, materiale sanitare si fonduri pentru intretinerea parcului auto • Din cauza lipsei manusilor chirurgicale, o asistenta s-a imbolnavit de hepatita C • Din decembrie, Salvarea a ramas fara seringi

Salariatii Serviciului de Ambulanta Dolj s-au plins ca nu sint suficienti bani pentru ca unitatea sa-si desfasoare activitatea in conditii decente. La sedinta Adunarii Generale desfasurate ieri-dimineata cu aceasta ocazie la sediul Ambulantei, sindicatul Salvarea, prin liderul sau, dr. Cristian Stefanescu, a sustinut ca fondurile primite lunar de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj abia ajung pentru plata salariilor angajatilor, nemairaminind pentru materiale sanitare, medicamente si intretinerea parcului auto al Serviciului de Ambulanta Dolj. „Dintre cele 4,9 miliarde de lei primite lunar de la CAS, patru miliarde de lei se duc pe salarii. Nu mai ramine mare lucru nici macar pentru medicamente, din care mereu ne lipseste cite ceva. Probleme mari avem cu medicamentele esentiale: diazepam, algocalmin, calciu sau sulfat de magneziu. Din decembrie anul trecut, nu am mai primit seringi. Ne descurcam fiecare cum putem, facind rost de la prieteni sau cumparind cu bani din propriul buzunar. Ca medic in statia de salvare, in ultimii trei ani nu am mai avut decit o pereche de manusi chirurgicale. In aceeasi situatie sint toti colegii mei. Sintem nevoiti sa lucram fara protectie, desi sintem constienti de riscurile pe care ni le asumam. Unii ar spune ca exageram, insa avem colegi care au stat in spital pentru ca s-au contaminat dupa ce au intrat in contact cu bolnavii. O colega, asistenta Cati Preda, este bolnava de hepatita C si in prezent este internata“, a mentionat Stefanescu.

Liderul de sindicat sustine ca situatia de criza ar putea fi rezolvata daca Serviciul de Ambulanta ar primi macar sase miliarde de lei peste bugetul lunar alocat de CAS Dolj. Stefanescu sustine ca a informat autoritatile medicale si conducerea Prefecturii Dolj, insa nu au fost luate nici un fel de masuri, motiv pentru care a apelat la ajutorul ziaristilor pentru a informa opinia publica in legatura cu gravitatea problemelor cu care se confrunta Serviciul de Ambulanta Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS