10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru statii de alimentare cu gaz petrolier lichefiat au ramas fara autorizatii

Patru statii de alimentare cu gaz petrolier lichefiat au ramas fara autorizatii

Inspectia pentru prevenirea incendiilor din cadrul Grupului de Pompieri „Drobeta“ al judetului Mehedinti a efectuat luna aceasta un control tehnic de specialitate privind respectarea normelor de proiectare, realizare, exploatare si alimentare cu gaz petrolier lichefiat pentru autovehicule, din Drobeta Turnu Severin. Din cele sase statii de tip SKID existente in evidenta unitatii de pompieri, doar doua functionau legal. La statiile din strada Nicolae Iorga, nr. 27, strada I.C. Bratianu, nr. 50, strada Romana, nr.1, si Calea Timisoarei, nr. 187, au fost constatate grave nereguli privind respectarea legalitatii pe linia apararii impotriva incendiilor.

„Nu au fost respectate documentatiile tehnice intocmite pentru obtinerea autorizatiei de construire referitoare la distantele de siguranta fata de limita de proprietate, drumul de acces si cladiri cu diverse destinatii. Nu au fost intocmite documentele principale de organizare a apararii impotriva incendiilor si a nivelurilor de performanta privind siguranta la foc. De asemenea, s-a constatat lipsa dotarii cu mijloace de prevenire si stingere a incendiilor conform prevederilor legale si neverificarea periodica a stingatoarelor portative cu praf si CO2“, a spus locotenent Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“.

Pentru abaterile constatate, Inspectia pentru prevenirea incendiilor a luat masura sanctionarii contraventionale a vinovatilor cu amenda de cinci milioane de lei fiecare, precum si aplicarea sanctiunii complementare de anulare a autorizatiei de functionare. Masurile au fost comunicate atit societatilor in cauza, cit si Oficiului Registrului Comertului de pe linga Tribunalul Mehedinti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS