22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDosarul penal al lui Florin Circiumaru, plimbat intre Politia si Parchetul Gorj

Dosarul penal al lui Florin Circiumaru, plimbat intre Politia si Parchetul Gorj

• In timp ce politia a trimis dosarul la Parchet cu NUP, Parchetul l-a retrimis la politie pentru a fi inceputa urmarirea penala • Primarul mai are de achitat si o amenda de 500.000 de lei pe zi, intrucit refuza sa puna in aplicare o sentinta judecatoreasca • Florin Circiumaru ar trebui sa figureze cu debite la Administratia Finantelor Publice, insa inspectorii financiari nu l-au inregistrat pe edil ca debitor, pentru ca nu stiu unde locuieste

Dosarul penal in care este cercetat actualul primar din Tirgu Jiu este plimbat de mai multe luni intre politie si Parchet. Avind numarul 593/p/2004, dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj in luna februarie 2004. Reclamantele Rodica Diaconescu si Daniela Vonica au depus o plingere penala in care il acuza pe primar de abuz in serviciu, intrucit refuza sa puna in aplicare o decizie a Curtii de Apel Craiova. Dispozitia cu numarul 391, emisa pe 24 octombrie 2003, se refera la restituirea unui teren in suprafata de 4.292 de metri patrati, in apropierea Pietei Centrale din Tirgu Jiu. Politia a preluat dosarul trimis de procurori si, fara sa il audieze pe primar, l-a inapoiat procurorilor cu propunerea de neincepere a urmaririi penale.

De la Parchet inapoi la politie

La Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj dosarul a fost primit de procurorul Dumitru Bocsan. Dupa ce a analizat toate documentele, Bocsan a restituit dosarul politiei la sfirsitul saptaminii trecute, respingind solutia de neincepere a urmaririi penale fata de primar. Conducerea Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj a confirmat ca politistii trebuia sa procedeze invers si sa propuna o solutie de incepere a urmaririi penale. Nerespectarea legilor de primarul din Tirgu Jiu este instrumentata in principal de Serviciul juridic al primariei. In prezent, Florin Circiumaru ar trebui sa figureze ca debitor la Directia Finantelor Publice Gorj, sa i se retina din salariu suma de 500.000 de lei pe zi pentru nepunerea in aplicare a unei sentinte judecatoresti. Amenda civila respectiva trebuia achitata din 20 februarie 2004 si i-a fost data primarului de Judecatoria Tirgu Jiu printr-o incheiere irevocabila de sedinta. Edilul-sef refuza si in acest caz sa elibereze un titlu de proprietate pe un teren de 260 de metri patrati in Piata Centrala din Tirgu Jiu. Deocamdata, primarul nu a platit nici un leu, Directia Generala a Finantelor Publice nefacind inca rost de datele de stare civila ale lui Florin Circiumaru, pentru a-l anunta ca este datornic la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS