19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident cu doua victime la cinci kilometri de Bals

Accident cu doua victime la cinci kilometri de Bals

Un grav accident de circulatie produs in noaptea de simbata spre duminica pe drumul DJ 65 – E 574 ce leaga Slatina de Craiova a curmat destinele a doi tineri. Ana Maria Raducanu, de 25 de ani, si Catalin Stefanita Tapirlea, de 28 de ani, se grabeau sa ajunga din Capitala la o petrecere organizata de Sfintii Constantin si Elena in Craiova, orasul natal al baiatului. La un moment dat, la aproximativ cinci kilometri de intrarea in orasul Bals, autoturismul condus de Catalin, marca Mazda 6, avind numarul de inmatriculare B-72777, a depasit o Dacia Solenza. Soferul Mazdei nu a observat ca un alt autoturism venea din sens opus. Catalin Tapirlea nu a mai avut timp sa efectueze nici o miscare si s-a ciocnit de Dacia din fata, apoi s-a rostogolit de citeva ori si s-a oprit intr-un pom. Cei doi tineri au decedat in momentul impactului.

„Nu am mai avut ce face decit sa anunt Salvarea…“

Narcis George Preda, de 25 de ani, din Bals, se afla la volanul autoturismului pe care Mazda condusa de Catalin Stefanita Tapirlea a incercat sa-l depaseasca, o Dacia Solenza cu numarul OT-79-PIN. Inca marcat de tragedia care se petrecuse chiar in fata ochilor lui, acesta a povestit modul cum s-a petrecut accidentul.

„Veneam dinspre Slatina, unde fusesem la o petrecere. Era ora 2.30 cred. Cu vreo cinci kilometri inainte de intrarea in Bals, am vazut in oglinda retrovizoare cum, din spate, se apropia in viteza o masina. Eu aveam aproximativ 100 de km/h, iar el sigur avea peste suta… Era pe faza lunga si a incercat sa ma depaseasca, chiar a intrat in fata mea cind, din fata, am vazut cum venea un alt autoturism. Cel care ma depasise nu a mai avut timp sa incetineasca sau sa faca alta manevra si a intrat cu viteza direct in Dacia din fata, s-a rostogolit de citeva ori si s-a oprit intr-un copac de pe marginea drumului. Cind am coborit din masina imi tremurau picioarele… Peste tot era numai singe, cioburi. Nu am mai avut ce face decit sa anunt Salvarea, care a sosit foarte repede“. Doua ambulante din Slatina au sosit in citeva minute la locul accidentului, dar cei doi tineri decedasera in momentul impactului.

Circulatie blocata timp de o ora

„Accidentul s-a produs din cauza neatentiei soferului Mazdei, Catalin Stefanita Tapirlea. Cei doi veneau dinspre Bucuresti si se pare ca se grabeau din moment ce a incercat o asemenea manevra periculoasa in rampa. Tinarul a efectuat o depasire a unei Dacii Solenza intr-o portiune de drum unde asa ceva nu este recomandat“, a precizat inspectorul Cristi Radoi din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Olt.

Cioburi si bucati din cele doua masini erau imprastiate pe mai bine de 15 metri. Din acest motiv circulatia in dreptul km 32 Bobicesti a fost blocata timp de aproape o ora. Soferul autoturismului care venea din sens opus, Minel Bezna, de 33 de ani, din comuna Ganeasa, care conducea regulamentar o Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare OT-20-ALT, s-a ales cu leziuni usoare, dar si cu masina zdrobita.

Doua accidente in mai putin de o jumatate de ora

Putin mai devreme, la citeva sute de metri de locul tragediei mentionate, pe DJ 644 de pe raza comunei Bobicesti, a avut loc un alt eveniment rutier. De data aceasta, soferul, Mircea Bojin, de 50 de ani, din Bals, care conducea un autoturism marca Cielo cu numarul de inmatriculare OT-76-KWK, a pierdut controlul volanului si s-a lovit de citeva tevi PVC pentru gaze naturale amplasate pe marginea carosabilului. Dupa primul impact, autoturismul a rupt stilpii de telefonie, fiind proiectat apoi intr-un cap de pod pe care l-a rupt. Din cele cinci persoane care se aflau in masina doar soferul si pasagerul din dreapta, Cornel Capra, de 55 de ani, au fost raniti usor. Acestia au fost internati la Spitalul Judetean din Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS