14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii din cartierul Cornitoiu traiesc in apropierea unui focar de infectie

Craiovenii din cartierul Cornitoiu traiesc in apropierea unui focar de infectie

Canalul colector de linga cimitirul Sineasca din Craiova pune in pericol sanatatea locuitorilor din zona. Craiovenii acuza autoritatile de indiferenta. In zona exista si unitati de invatamint si din cauza canalului colector, elevii si, profesorii Grupului Scolar Industrial de Chimie Craiova stau la cursuri cu batistele la nas.

Cei care locuiesc in zona se pling ca nu mai pot suporta mirosul pestilential care vine din canal, cu atit mai mult ca temperaturile cresc de la o zi la alta.

Gunoaiele menajere deversate in canal si in apropierea acestuia pun in pericol si potabilitatea apei din fintinile locuitorilor zonei.

Trei copii s-au nascut in mizeria de linga canalul colector

Chiar daca pare greu de crezut, o craioveanca a nascut trei copii linga mizeria canalului colector din cartierul Cornitoiu. Irina Stefan traieste cu copiii si cu sotul sau intr-o cocioaba, ingradita de un gard construit din bete infipte in pamint si legate cu sirma. Mizeria care inconjoara aceasta familie e greu de imaginat.

Mama celor trei copii nu mai are nici o speranta ca situatia ar putea fi remediata intr-o buna zi. „Am fost la primarie, sa le spun ca mor copiii de boli, daca nu se face nimic la canalul asta, dar nimeni nu m-a ascultat. Am fost si saptamina asta, dar mi-au zis sa-i las in pace, ca e campanie electorala si nu au ei timp de mine“, a spus Irina Stefan.

Vecinii familiei Stefan au fost cei care au ajutat-o pe femeie la ultima nastere si tot ei sint cei care o sprijina material.

Acestia spun ca, desi au sesizat autoritatile sa vina la fata locului si sa curete zona, apelurile lor au ramas fara un raspuns. „De canalul asta nu s-a mai interesat nimeni. Femeia asta a nascut aici, printre sobolani. Copiii ei stau in mizerie, noi ce le mai dam de pomana. Barbatu-sau munceste cu ziua, ca sa supravietuiasca si ei in cosmarul asta. Beau apa infectata, de la canalul asta, vai de mama lor!“, a spus Grigore Romulus, vecinul familiei Stefan.

Elevii si profesorii Grupului Scolar Industrial de Chimie Craiova stau la cursuri cu batistele la nas

Disconfortul din zona afecteaza nu numai locuitorii caselor din apropierea canalului, dar si pe cei care stau in caminele de nefamilisti.

Mai mult, pentru ca institutia de invatamint este situata chiar in apropierea canalului colector, elevii si profesorii Grupului Scolar Industrial de Chimie Craiova stau la cursuri cu batistele la nas. „Sint zile in care mirosul e insuportabil. Miroase a oua clocite, se pling de asta toti locuitorii din zona. Stam cu batistele la nas si noi, profesorii, dar si elevii“, a declarat profesor Ion Barbu, de la Grupul Scolar Industrial de Chimie Craiova. Reprezentantii Regiei de Apa Craiova s-au deplasat joi la fata locului, pentru a evalua situatia existenta in cartierul Cornitoiu.

Potrivit acestora, mirosul neplacut din zona este determinat de deseurile menajere aruncate de locatari.

„Pina in zona cimitirului Sineasca, piriul Cornitoiu curge printr-un canal casetat. Nu acelasi lucru se intimpla de la cimitir si pina la Balta Craiovitei. Singura solutie de rezolvare a situatiei ramine casetarea canalului, printr-un program ISPA, finantat de Uniunea Europeana, in cadrul Programului Reabilitatea si extinderea sistemului de canalizare“, a declarat Steliana Badescu, purtatoarea de cuvint al Regiei de Apa Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS