16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlatinenii se inghesuie sa-si depuna declaratiile de venit

Slatinenii se inghesuie sa-si depuna declaratiile de venit

Autoritatile au prelungit termenul-limita de depunere a declaratiilor de venit global pina pe 17 mai, deoarece 15 mai este simbata.

In Olt, aproximativ 70% dintre contribuabili au depus declaratiile de venit. Cei mai constiinciosi sint cetatenii din Corabia, unde pina ieri 80% dintre contribuabili depusesera declaratiile. Urmeaza locuitorii din Bals – 75%, apoi Caracal – 70%, Slatina – 70%, iar Scornicesti – 53%. In Draganesti-Olt, numai 45% dintre contribuabili isi depusesera pina ieri declaratiile de venit.

Administratia Finantelor Publice Slatina si-au prelungit programul de lucru cu publicul, contribuabilii putind sa-si depuna declaratiile de venit intre orele 8.00 si 20.00, iar simbata, intre 9.00 si 15.00. Cei care au primit declaratiile prin posta le pot transmite pe aceeasi cale, fara sa mai timbreze plicul. Reprezentantii Finantelor Publice Slatina avertizeaza contribuabilii ca nedepunerea declaratiilor de venit in termenul mentionat se va sanctiona cu amenda cuprinsa intre 100.000 – 1.000.000 de lei. Cei care nu isi depun pina pe 17 mai declaratiile de venit global vor primi o instiintare de la Directia Generala a Finantelor Publice. Daca in termen de 15 zile de la primirea instiintarii contribuabilul nu va depune declaratia de venit, organul fiscal competent va stabili din oficiu obligatia de plata a acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS