21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovean acuzat de PNA pentru trafic de influenta

Craiovean acuzat de PNA pentru trafic de influenta

Nistor Ionita, consilier general in cadrul Consiliului General al municipiului Bucuresti, si Mihaita Marinescu, administratorul firmei SC APOGEU COM SRL din Craiova, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA) sub acuzatia de trafic de influenta.

Anchetatorii au stabilit ca Nistor a pretins suma de 15.000 de euro, din care a primit efectiv 12.065 de euro, de la o persoana careia i-a lasat impresia ca, prin relatiile personale si influenta pe care le are pe linga directorul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), poate determina incheierea unui contract de vinzare de fier vechi (sine de tramvai) in favoarea societatii comerciale reprezentate de denuntator. Prins in flagrant de procurorii PNA pe 23 martie, intr-un restaurant din Piata Victoriei din Bucuresti, in momentul in care primea o parte din suma pretinsa, Nistor a fost arestat preventiv la sfirsitul lunii martie.

In ceea ce-l priveste pe craioveanul Mihaita Marinescu, trimis in judecata in stare de libertate, acesta a pretins de la acelasi denuntator suma de 32.550.000 de lei, pentru a interveni pe linga fostul consilier general din Primaria Capitalei, in legatura cu incheierea contractului comercial dintre societatea craioveana si RATB. In acelasi timp, craioveanul l-a „ajutat“ in activitatea infractionala pe Nistor, anchetatorii stabilind complicitatea la traficarea pretinsei influente.

Dosarul a fost trimis spre judecare si solutionare la Tribunalul municipiului Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS