22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCadavrul victimei, exhumat pentru o noua autopsie

Cadavrul victimei, exhumat pentru o noua autopsie

Cadavrul lui Gheorghe Mihai – tinarul ucis, dupa cum sustin procurorii, de fiul si nepotul lui Dumitru Tatian, presedintele filialei doljene a Partidei Romilor – a fost exhumat ieri pentru refacerea autopsiei. Exhumarea a fost dispusa de judecatorii de la Tribunalul Dolj, pe rolul caruia se afla de aproape doi ani dosarul acestei crime, la solicitarea avocatilor lui George Dumitru, zis Zeus, de 21 de ani, si Artur Dumitru, de 31 de ani, cei doi inculpati trimisi in judecata de Parchetul Tribunalului Dolj, sub acuzatia de omor calificat.

Povestea unei crime

Povestea care a fost la un pas de a genera un conflict deschis intre romii din fata Luncii si cei din Popoveni a inceput in seara de 17 februarie 2002, cind George si Artur Dumitru, verisori primari, au iesit la restaurantul craiovean Napoli, insotiti de doua fete.

Putin dupa miezul noptii, in local au intrat cinci tineri, care tocmai veneau din discoteca Arcobaleno. Printre ei se afla si Gheorghe Mihai, care era baut si pus pe fapte mari. Cind chelnerita a venit sa le ia comanda, acesta s-a apucat sa o pipaie pe picioare si nu numai, stirnind riposta fetei, care l-a lovit peste mina. Deranjat, Gheorghe Mihai s-a ridicat si a incercat sa o loveasca pe angajata localului, fiind insa linistit de doi dintre insotitorii lui.

Scena n-a scapat neobservata de George si Artur Dumitru, care s-au simtit datori sa se implice in aplanarea conflictului. Au iesit din separeu si s-au dus pina la masa celor cinci, carora, dupa citeva „urari de bine“, le-au ordonat sa paraseasca localul, „stimulindu-i“ cu o sabie fluturata pe sub nasul lor, de Artur.

Cei cinci au iesit din local sa ia un taxi, cu exceptia lui Gheorghe Mihai, care nu s-a impacat cu gindul capitularii. Cind a observat ca George si Artur Dumitru l-au altoit pe fratele lui, Bebe Radu, Gheorghe a rupt dintr-un gard citeva scinduri si a traversat strada sa-si salveze fratele. Dar s-a ales cu o lovitura de sabie si cu o bita in cap, prabusindu-se in mijlocul strazii intr-o balta de singe. Victima, transportata la Spitalul de Urgenta Craiova, a fost internata in stare de coma profunda in Clinica de Terapie Intensiva, decedind pe 10 martie, dupa aproape patru saptamini, in urma unor complicatii survenite dupa traumatismul cranio-cerebral suferit.

Procurorii s-au confruntat cu serioase probleme in a stabili cine l-a lovit cu sabia si cine l-a lovit cu bita de base-ball in cap pe tinarul decedat. In primele sale declaratii, Artur Dumitru a incercat sa-l scoata basma curata pe varul sau, sustinind ca George Dumitru ba n-a lovit deloc victima, ba a lovit-o cu bita, dar nu cu sabia. La rindul sau, fiul lui Dumitru Tatian a incercat sa se disculpe si sa arunce vina pe Artur, sustinind ca acesta ar fi lovit victima atit cu sabia, cit si cu bita. Martorii au dezlegat insa misterul, mentionind clar ca George Dumitru, odrasla lui Tatian, este cel care a minuit sabia, iar Artur Dumitru a lovit cu bita.

O tacere suspecta

Ultimul termen in acest dosar penal a fost miercuri, magistratilor fiindu-le supusa atentiei de catre avocatii apararii ipoteza ca George Dumitru, de fapt, nu si-a lovit victima cu sabia in cap, ci leziunea constatata de legistii craioveni ar proveni de la cazatura. Judecatorii au dat curs solicitarii de exhumare a cadavrului victimei, astfel ca ieri, in conditii speciale de securitate, un mare numar de politistii ai Sectiei 2 Craiova au fost prezenti in Popoveni pentru a asigura paza cimitirului pe durata exhumarii. Un medic legist, special chemat de la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici“ din Bucuresti, a examinat cadavrul lui Gheorghe Mihai, asistat de un procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Dolj, urmind sa transmita in scris instantei concluziile sale. Oamenii legii au incercat sa tina sub tacere desfasurarea acestei exhumari, temindu-se ca opinia publica sa nu afle despre tergiversarea de aproape doi ani a solutionarii acestui dosar in care sint acuzate de crima rude apropiate ale lui Dumitru Tatian. „La doi ani dupa crima, baiatul si nepotul lui Tatian n-au fost condamnati nici pina in prezent. Acum, Tatian vrea sa-i scoata pe cautiune si de-aia a cerut exhumarea pentru autopsie, sa arate ca ai lui nu sint vinovati“, specula Bebe Radu, fratele tinarului decedat cu doi ani in urma. Din motive neclare, dosarul penal al fiului si nepotului lui Tatian nu poate fi observat la Tribunalul Dolj decit cu acordul expres al judecatorului Constantin Diaconu, presedintele instantei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS