8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccidente in lant la intrarea in Pielesti

Accidente in lant la intrarea in Pielesti

Trei accidente consecutive s-au produs duminica seara in comuna doljeana Pielesti, in acelasi loc in care, cu doua saptamini in urma, un alt conducator auto a decedat, iar seful Politiei Transporturi din judetul Dolj a fost ranit.

In jurul orei 21.30, soferul unui autocar de transport persoane, apartinind firmei DACOS din Rimnicu Vilcea, a pierdut controlul volanului, intr-o curba de la intrarea in localitatea doljeana Pielesti, in timp ce se indrepta spre Rimnicu Vilcea. Din cauza carosabilului umed, autovehiculul a derapat, s-a rotit pe loc, si s-a rasturnat intr-o prapastie de pe marginea drumului. Din fericire, in momentul producerii accidentului, in autocar nu se afla decit soferul, Florea Basrici, care a scapat doar cu leziuni usoare. „Mi-a taiat calea unu’ cu masina si m-a orbit“, a explicat el modul in care s-a produs accidentul.

Masina Mitropoliei Oltenia, pocnita de un sofer neatent

Numai ca incidentul nu s-a oprit aici. La mai putin de o jumatate de ora dupa ce autocarul s-a prabusit in prapastie, „peisajul“ oferit de acesta a inselat vigilenta unui alt sofer care trecea prin zona. Cu ochii la dezastrul din fata lui, Valentin Catalin Petrovici, soferul autoturismului Cielo, cu numarul de inmatriculare DJ-03-BNJ a uitat pentru o clipa ca se afla pe sosea si, fara sa-si dea seama, a intrat cu autoturismul intr-o Dacie 1310, cu numarul DJ-15-BOR apartinind Mitropoliei Oltenia si condusa regulamentar de parintele Petrisor Cimoiu. „Treceam pe linga autocarul rasturnat si, ca tot omu’, m-am uitat sa vad ce se intimpla. N-am fost atent si am lovit Dacia Mitropoliei, care era in fata mea. Asta e, se mai intimpla! Noroc ca n-au fost victime!“, a spus Catalin Petrovici, recunoscindu-si vina.

Echipajul de descarcerare al SMURD sosit la fata locului pentru a-l scoate pe soferul Florea Basrici dintre fiarele contorsionate ale autocarului sau a trebuit sa acorde ingrijiri medicale si soferilor celor doua autoturisme, aflati in stare de soc.

Dupa aproximativ doua ore de la prabusirea autocarului in prapastie, soferul unui tir care se deplasa dinspre Slatina spre Timisoara a pierdut controlul asupra directiei de mers, iar cea de-a doua remorca a autovehiculului a derapat, rasturnindu-se. Conducatorul auto s-a ales doar cu leziuni usoare, care nu au necesitat internarea in spital. Ulterior, el s-a scuzat in fata politistilor de la Circulatie, spunind ca a fost atent la autocarul rasturnat si mai putin la trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS