20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZilele Calafatului, la a 13-a editie

Zilele Calafatului, la a 13-a editie

Mii de locuitori s-au adunat ieri, cu mic, cu mare, in centrul municipiului doljean Calafat, pentru a sarbatori nu doar ziua orasului, dar si Ziua Independentei Romaniei si cea a Europei. Festivitatea a incheiat seria manifestarilor dedicate celei de-a 13-a editii a Zilelor Calafatului, manifestari care au inceput inca de duminica trecuta.

Croaziera pe Dunare si muzica pentru toate gusturile

Calafetenii s-au adunat ieri inca de dimineata linga statuia eroilor neamului, pentru a urmari spectacolul de amploare organizat de municipalitate, cu sprijinul Casei de Cultura si a unitatilor de invatamint din localitate. In deschidere, un grup de elevi a prezentat un program artistic, urmat de deschiderea oficiala a manifestarilor dedicate Zilei Independentei si Zilei Europei. Cuvintul introductiv l-a avut primarul Calafatului, Petre Traistaru, care a amintit semnificatia sarbatorii, dind apoi citire unui mesaj al presedintelui tarii adresat special locuitorilor orasului cu ocazia acestei aniversari. I-au urmat o serie de demnitari, dar si doi oaspeti importanti: primarul Vidinului si cel al orasului Duiven din Olanda, localitate infratita de simbata cu Calafatul.

Dupa discursuri a urmat sarbatoarea propriu-zisa. Ansamblul folcloric „Maria Tanase“ din Craiova i-a incintat pe locuitorii orasului dunarean cu muzica olteneasca, facindu-i pe oameni sa incinga o hora in mijlocul strazii, impreuna cu oficialitatile prezente. Distractia a continuat chiar si dupa orele prinzului, cind oficialii s-au retras, luind parte la un dineu festiv. Oamenii de rind au avut parte gratuit de o croaziera pe Dunare si de un concert de muzica usoara in aer liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS