17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSarbatoarea Narciselor - mai importanta decit Ziua Europei

Sarbatoarea Narciselor – mai importanta decit Ziua Europei

Ziua Europei i-a lasat indiferenti pe locuitorii orasului Tirgu Jiu, la manifestare participind organizatorii si citiva batrinei care se indreptau spre piata. Mult mai atractiva a fost Sarbatoarea Narciselor, manifestare organizata tot ieri. Oamenii au mincat mici, vata pe bat, au baut bere si au distrus Poiana Narciselor, declarata monument al naturii.

Manifestarile organizate ieri de autoritatile din Tirgu Jiu cu ocazia Zilei Europei s-au bucurat de o participare destul de slaba. Stegulete si materiale despre Uniunea Europeana au fost impartite trecatorilor razleti, care au avut drum prin Piata Prefecturii. Dupa alocutiunile autoritatilor au urmat concursuri de desene pe asfalt si un cros al tineretului.

In program au mai fost trecute concursuri de biciclete si de role, cei mai bucurosi de sarbatoare fiind copiii. Pentru organizarea acestor manifestari, Prefectura Gorj a primit de la guvern aproximativ 20 de milioane de lei, bani dedicati special Zilei Europei.

Sarbatoarea Narciselor, prilej de campanie electorala

Sarbatoarea Narciselor, organizata de primarie in Poiana Narciselor, in apropiere de Tirgu Jiu, a fost mult mai interesanta pentru locuitorii orasului, care au mincat mici si au baut bere. Organizata ca o serbare cimpeneasca, in programul manifestarii au mai fost incluse spectacole de muzica populara, concursuri de motociclism si de automobilism. De la iesirea din oras si pina in poiana au fost arborate bannere cu indemnuri electorale. Discursurile de deschidere au avut si ele acelasi caracter, fiind presarate cu mesaje si promisiuni pentru alegatori din partea partidului aflat la putere, singurul care a avut acces pe scena. Cei mai multi dintre participanti au tinut sa colinde si Poiana Narciselor pentru a culege florile, desi aceasta este declarata monument al naturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS