20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Nunta

Simbata, 8 mai. Ora 10.30.

Zeci de nuntasi si ziaristi au asteptat in fata Primariei Tirgu Jiu sosirea mirilor Alexandru Mischie si Mihaela Rudeanu. Dupa citeva zeci de minute in care ziaristii au facut fotografii la Casa Bicescu, resedinta familiei Mischie, mirii, insotiti de parinti, rude si prieteni, au pornit pe jos spre centrul orasului. In fata usii de la primarie, familiile Rudeanu si Mischie au primit daruri si flori de la invitati, sub bliturile aparatelor de fotografiat. Aproximativ 200 de persoane s-au inghesuit in sala in care primarul Florin Circiumaru urma sa oficieze cununia civila. Emotionati, mirii au spus „da“. Mireasa nu a fost prea hotarita, fiind indemnata de edil sa se grabeasca. Mirii vor purta de acum inainte numele Rudeanu – Mischie, mireasa dorind sa-si pastreze numele. Bunicul miresei, un preot de 94 de ani, a participat si el la eveniment, fiind prezent si la cununia religioasa in soborul de preoti. Nasii, Cosmin si Mihaela Frintu, au fost in permanenta alaturi de miri. Intre invitati s-a aflat si o femeie de afaceri din China, cunostinta a familiei Rudeanu, dar si oaspeti din Italia si Republica Moldova. Intre participanti s-au aflat cumnata lui Mischie, respectiv sotia fratelui sau cel mare, precum si Maria Bicescu, matusa care i-a lasat mostenire lui Nicolae Mischie fosta policlinica a orasului si conacul de la Runcu.

Ora 12.00 – Casa Bicescu

In pauza dintre cununia civila si cea religioasa, la Casa Bicescu a fost organizata o petrecere cu lautari, la care au fost 200 de invitati. Aici s-a servit hrana rece si tuica de Godinesti. Baronul de Gorj a luat hora inainte alaturi de invitata din China. Cumnata lui Mischie, sosita de la Bucuresti, a intrat in hora si l-a sfatuit pe baron sa rida mai mult. Responsabil cu chiuiturile a fost Cristi Baluta, fostul cameraman al lui Mischie si omul de curte al acestuia, angajat la consiliul judetean. Cumnat de mina si responsabil cu plosca a fost primarul din Arcani, Daniel Drumen, unul dintre sustinatorii ferventi ai lui Mischie si un apropiat al familiei. Petrecerea a luat sfirsit in momentul in care nasul a iesit din casa cu mireasa, care purta o rochie alba cu o trena lunga de peste doi metri. Intre domnisoarele de onoare s-a aflat si Marionela Mischie, sora ginerelui, costumata in rochie roz, la fel ca si Sanda Mischie.

Ora 15.00 – Biserica „Sfintii Apostoli Petru si Pavel“

Alaiul a pornit tot pe jos spre Biserica „Sfintii Apostoli Petru si Pavel“, unde sint enoriasi membrii familiei Mischie. Strada pe unde au trecut nuntasii a fost proaspat pavata, toate gropile fiind astupate cu bitum. Intrarea in biserica era supravegheata de doi nuntasi, care aveau grija ca nimeni sa nu calce pe covorul rosu asezat de la trepte pina la usa lacasului de cult. In jur de 150 de persoane au putut asculta slujba oficiata de 15 preoti, printre care si staretul Manastirii Lainici si protopopul Vasile Vladoiu. Socrul mic, Mihail Rudeanu, a mers in altarul bisericii, de unde a scos o icoana din aur si argint pe care a asezat-o intre preoti pentru a fi sfintita. Icoana a fost comandata special de seful Consiliului Judetean Hunedoara pentru fiica sa, ca dar de nunta cind se va marita. Obiectul de cult a fost realizat de calugarii de pe Muntele Athos si a stat linga moastele sfintilor din bisericile grecesti. A fost adusa in tara anul trecut si depusa pentru sfintire in altarul Bisericii Crisani din Hunedoara, fosta Biserica Vaca, veche de peste 1.000 de ani. Mihail Rudeanu nu a dorit sa spuna cit valoreaza icoana, sustinind ca acest lucru nu este important. In timp ce Sanda Mischie a declarat ca nu le-a pregatit mirilor un cadou de nunta special, Nicolae Mischie a spus ca nunta este cadoul pentru miri. De la biserica, nuntasii au demarat in tromba spre Godinesti, localitatea de bastina a baronului. Pentru deplasare au fost inchiriate citeva zeci de taxiuri special impodobite. Cea mai scumpa masina din alai a fost cea a subprefectului de Gorj, Eugen Vilceanu, un BMW X 5. Din cauza ca erau la concurenta cu nunta fiului sefului Consiliului Judetean Gorj, mai multe nunti din Godinesti au fost anulate.

Ora 19.00 – Hotelul Parc

Petrecerea s-a tinut la Hotelul Parc. Mai multe sali si restaurantul hotelului au fost amenajate pentru nunta. Una dintre sali i-a gazduit pe invitatii din Hunedoara, iar alta, pe cei din Gorj. Aproape 2.000 de persoane s-au infruptat din bucatele traditionale si au ascultat muzica Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“. Mirii au sosit la hotel in jurul orei 19.00, chiar in momentul in care evenimentul era transmis in direct de un post national de televiziune. In fata cladirii a fost amenajat un pavilion cu baloane colorate umplute cu heliu, peste tot fiind trandafiri albi. Alexandru si Mihaela au trecut peste un pod acoperit cu mocheta rosie. Celor doi li s-a pus pe umeri o inima formata din trandafiri albi impletiti. Dupa ce au ciocnit paharele, mirii le-au spart de asfalt. Alexandru si-a luat mireasa in brate si a intrat in hotel, insotit de nuntasi. Acestia au fost intimpinati cu cupe de sampanie. A fost prezent la eveniment tot aparatul administratiei publice: de la functionari, pina la sefi de institutii descentralizate, primari si viceprimari. Inainte de a incepe petrecerea, Nicoale Mischie s-a oferit sa ii tina nasului Cosmin Frintu banii de nunta, smulgindu-i borseta din mina. „Da banii, ca-i tin eu!“. Tot la intrarea in hotel, Mischie s-a pupat cu cuscrul sau Rudeanu si si-a amintit de Mircea Dinescu. „Vorba lu’ Dinescu: hai sa ne facem ca ne pupam!“.

Petrecerea…

Accesul ziaristilor in restaurant a fost strict interzis, acestia fiind imbrinciti de gardienii publici chemati sa pazeasca intrarea in hotel. Departe de ochii oamenilor de rind, nuntasii au chefuit pina la ora 7.00 dimineata. Aranjarea salilor a fost facuta de o firma specializata, numai imbracarea scaunelor in matase alba si funde de matase costind peste 70 de milioane de lei. Din meniu nu au lipsit aperitivul, care a fost din belsug, pulpele de pui cu mamaliguta, muschiul file cu garnitura de ciuperci, sarmalele, prajiturile si tortul mirilor, inalt de peste doi metri. Masa mirilor si a nasilor a fost impodobita cu trandafiri, iar pe un perete a fost scris cu trandafiri albi numele tinerilor proaspat casatoriti. Punctul culminant a fost focul de artificii, care a durat peste 20 de minute, depasind focul de artificii organizat de primarie de anul nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS