23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocatul Paul Pacea vrea sa renunte la cetatenia romana

Avocatul Paul Pacea vrea sa renunte la cetatenia romana

Un avocat din Corabia solicita aprobarea autoritatilor pentru a renunta la cetatenia romana. Motivul: neregulile din justitie, care ar fi dus la aparitia unor grave acte de sfidare a drepturilor omului. Paul Pacea, avocat in cadrul Baroului Olt, zona Corabia, a solicitat acest lucru pe 23 februarie, intr-un memoriu inaintat catre presedintie, care, la rindul ei, a transmis documentul Ministerului Administratiei si Internelor. In urma cu citeva zile, Pacea a primit o adresa de la MAI, Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei, avind numarul de inregistrare 1199361, prin care era informat ca memoriul sau a fost trimis spre solutionare Biroului Cetatenie din cadrul Ministerului Justitiei.

„Am decis sa renunt la cetatenie dupa ce am vazut cum justitia din Corabia, respectiv presedintele Judecatoriei, Mihai Delcea, si prim-procurorul Parchetului, Corneliu Marinescu, imi incalca toate drepturile si abuzeaza de pozitiile pe care le detin. Cum fac acest lucru? Tergiversind un caz in care sint implicat si pe care l-am declansat pe 24 septembrie anul trecut, cind am depus plingere penala la Politia Corabia impotriva a doua persoane din oras, sot si sotie, care mi-au furat practic cabinetul de avocatura prin diverse tertipuri si l-au transformat in magazin mixt. Politia si-a facut datoria, dar Parchetul si Judecatoria intirzie intentionat solutionarea cazului. Nu se poate asa ceva! Acum, m-au si amenintat sa renunt la scandal, spunind ca altfel voi avea probleme si mai mari“, spune Pacea.

Acesta a formulat impotriva celor doi magistrati plingere penala la Parchetul General de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savirsirea infractiunilor de amenintare si abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi. Luni, Paul Pacea a fost in audienta la presedinta interimara a Tribunalului Olt, Marinela Georgescu, care a promis ca va analiza cazul sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS