17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi detinuti au fost injunghiati sub paza gardienilor

Doi detinuti au fost injunghiati sub paza gardienilor

• Doi detinuti de la Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT) Craiova au ajuns simbata la spital, dupa ce au fost injunghiati pe terenul de sport al puscariei • Reprezentantii penitenciarului au refuzat sa ofere presei orice informatie despre incident

Constantin Munteanu, de 17 ani, si Gheorghe Adir, de 16 ani, detinuti la Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT) Craiova au fost internati in Clinica de chirurgie toracica a Spitalului de Urgenta din Craiova cu plaminii perforati. „Au fost adusi in serviciul de urgenta cu plagi injunghiate la nivelul membrelor si al toracelui, cu interesare pleuro-pulmonara, la ambii pacienti. Unul dintre ei necesita o interventie chirurgicala pentru instalarea unui dren pleural, iar celalalt va fi monitorizat“, a declarat dr. Daniel Ghita, medic primar chirurg.

Cei doi adolescenti sint acum sub supraveghere medicala in Clinica de chirurgie toracica, salonul in care sint internati fiind bine pazit de gardieni ai PMT.

Tentativa de omor pe terenul de sport al penitenciarului

Reprezentantii PMT Craiova pastreaza o tacere suspecta in legatura cu acest eveniment grav. Nimeni din conducere nu a vrut sa ofere amanunte despre ce s-a intimplat, un gardian catadicsind cu greu sa deschida vizeta de la poarta inchisorii pentru a le „arunca“ ziaristilor o explicatie de-a dreptul hilara: „Nu are cine sa va dea informatii, pentru ca simbata si duminica nu este nimeni la conducerea unitatii“.

Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a inceput deja cercetarile, pentru a stabili ce s-a intimplat cu adevarat. „Din primele verificari a reiesit ca victimele au avut un conflict cu alti trei detinuti, simbata dimineata, pe terenul de sport al Penitenciarului pentru Minori si Tineri Craiova.

Din razbunare pentru o cearta avuta in seara precedenta, cei trei i-au ranit pe Adir si Munteanu cu un cutit si o sula, confectionate artizanal. Pentru ca unuia dintre raniti i-a fost pusa viata in primejdie, cercetarile continua in vederea stabilirii vinovatiei efective a fiecaruia dintre cei trei agresori pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor“, a precizat procurorul Robert Kelemen, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS