20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Nu ne intereseaza partidul, locul celor care fura este dupa gratii“

„Nu ne intereseaza partidul, locul celor care fura este dupa gratii“

• In timp ce se deplasa spre Rovinari, ministrul autoritatii pentru control, Ionel Blanculescu, a fost sunat de patronul UREX, Alexandru Crisan, care i-a promis ca va vira pina miercuri cinci miliarde de lei in conturile uzinei
• Muncitorii au de incasat salarii restante de peste 15 miliarde de lei • La jumatatea acestei saptamini, Nicolae Mischie a vorbit la telefon cu Alexandru Crisan, care i-a spus ca nu are bani pentru muncitori si a indemnat sefii judetului Gorj sa solicite Societatii Nationale a Lignitului Oltenia sa ii plateasca in avans contractele • Echipe de control se vor afla de luni la Rovinari si Brasov • Corpul de Control al Guvernului va verifica de ce Directia Generala a Finantelor Publice Brasov nu a finalizat controlul la firmele lui Crisan

Seful Autoritatii Nationale pentru Control, ministrul Ionel Blanculescu, a sosit ieri la Rovinari, unde a discutat cu muncitorii si cu liderii de sindicat solutiile pentru incetarea grevei si pentru reinceperea lucrului. Intimpinat cu urale de protestatari, ministrul Blanculescu le-a promis celor peste 500 de muncitori, care au deblocat Drumul European 79 si au intrat intr-o hala de productie, ca isi vor primi salariile restante. Incurajati de vorbele ministrului, muncitorii au scandat „Ministrul e cu noi!“ si „Jos Crisan!“. Acestia au fost nemultumiti cind au aflat ca patronul Crisan va trimite la uzina numai cinci miliarde de lei, bani care reprezinta salariile pe lunile ianuarie si februarie. Seful Autoritatii de Control a revenit si a spus ca pina miercuri suma respectiva va ajunge la uzina, dind asigurari ca restul de zece miliarde de lei vor fi trimise la Rovinari pe masura ce controlul anuntat va avansa.

Echipe din cadrul Autoritatii Nationale pentru Control, insotite de reprezentanti ai Garzii Financiare Bucuresti, vor merge luni la Rovinari si Brasov pentru a finaliza verificarile incepute in luna octombrie a anului trecut de Directia Generala a Finantelor Publice Gorj. De asemenea, Corpul de Control al Guvernului va verifica de ce Directia Finantelor Publice Brasov nu a incheiat inca verificarea firmelor lui Crisan.

Ministrul nu stie de unde a facut rost Crisan de numarul sau de telefon

Ionel Blanculescu i-a indemnat pe muncitori sa inceteze greva si sa aiba incredere ca toti cei vinovati de situatia grea in care se afla uzina vor fi trasi la raspundere, inclusiv penal, daca vor exista probe. Comisia va controla atit UREX Rovinari, HIDROMECANICA Brasov, cit si un grup de sase-sapte firme din Brasov care ii apartin lui Crisan si la care au ajuns bani de la Rovinari. Despre acestea din urma, ministrul a spus ca sint firme – capusa, prin care banii de la UREX au ajuns la Brasov. Blanculescu a numit acest procedeu, prin care s-a evitat plata datoriilor UREX la bugetul de stat, furt, mentionind ca locul celor care fura este dupa gratii. El le-a povestit muncitorilor ca in drum spre Rovinari a fost sunat de Alexandru Crisan, care a promis ca va da o parte din banii de salarii. „Cinci miliarde de lei pina miercuri la prinz. Cifra va creste, sint sigur, pe masura ce controlul va continua. La el va participa Garda Financiara Centrala si Inspectia Muncii, pentru a vedea daca va sint platite drepturile. Sa nu mai stati pe strazi! Vreau sa fiti incredintati ca, daca este vorba de furt, noi luptam impotriva acestui fenomeni. Nu ne intereseaza partidul. Locul celor care fura este dupa gratii. Daca in urma controlului vom sesiza nereguli, vom face o sesizare penala la Parchet, in vederea declansarii urmaririi penale. Intr-o saptamina, maximum zece zile, ii voi prezenta primului-ministru un raport al controlului…Eu am incercat sa dau de Crisan. Am fost sunat pe drum. Nu stiu de unde a obtinut numarul meu de mobil“, a declarat ministrul Ionel Blanculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS