7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPazea Mitrea, vine Marcel Constantinescu!

Pazea Mitrea, vine Marcel Constantinescu!

Inspectorii Directiei de Control in Turism din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism au efectuat pe 21aprilie controale la mai multe structuri de cazare din judetul Dolj. In municipiul Craiova, la hotelul Central au fost constatate deficiente privind functionarea structurilor de primire a turistilor si starea avansata de degradare a spatiilor de cazare. Sanctiunile au fost urmatoarele: o amenda de 80 de milioane de lei aplicata de inspectorii Directiei de Control in Turism din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism si o alta amenda, in valoare de 100 de milioane de lei, data de inspectorii Agentiei Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor pentru conditiile de depozitare si preparare a alimentelor.Totodata, Politia municipiului Craiova urmeaza sa amendeze toti angajatii acestui hotel, care au incercat sa obstructioneze controlul. „Ca in fiecare saptamina, continuam controalele la unitatile turistice din tara. Astazi, la Craiova, angajatii hotelului Central au incercat sa impiedice controlul echipei noastre de inspectori. De aceea, am ales ca pe viitor sa fim insotiti de politie in toate actiunile de acest gen pe care le vom intreprinde, pentru ca obstructionarea controalelor sa nu mai fie posibila“, a declarat miercuri Miron Mitrea, ministrul transporturilor si turismului.

Asa suna comunicatul prin care ministrul Mitrea se plinge contribuabililor de patronul Marcel Constantinescu din Craiova, singurul om care si-a construit ilegal o statiune turistica, a deviat tot ilegal cursul unui riu, si-a construit peste aratura o sosea privata, a luat de la Primaria Craiovei, pe degeaba, o cladire in buricul orasului, se da revolutionar de profesie si este de fapt instalator sanitar. Acesta este omul pe care ministrul Mitrea il crede proprietar de hotel, omul de care nu s-a lipit nici un control niciodata, omul care se da prieten cu toti mai-marii PSD din Bucuresti, latifundiarul de „Ripa Rosie“, care umbla cu cravata patata de mustar, cu parul scos din oala cu untura si tupeul pus pe buricul iesit printre nasturii camasii neincapatoare. Marcel Constantinescu, personajul care n-ar recunoaste un control nici daca ar fi facut de medicul ginecolog, tine cheile la briu ca orice chelar care se respecta si crede ca poate intra la ministrul Mitrea cind vor muschii lui. Constantinescu, obisnuit mai degraba cu geanta cu scule decit cu „diplomatul“, a crezut ca, daca ani de zile a mincat pachetul pe hirtia de ziar pe care o impaturea si o ducea acasa sa-si mai poata aduce inca o data slanina la serviciu, poate sa-si trateze in acelasi fel clientii restaurantului de la hotelul Central de pe strada Kogalniceanu din Craiova.

Un patron din Craiova il face pe Miron Mitrea mincinos

A doua zi dupa ce inspectorii subordonati ai ministrului au facut controlul la Craiova, l-am contactat pe Marcel Constantinescu, patronul hotelului Central, despre care in comunicatul ministerului se spunea ca ar pune viata clientilor in pericol, si i-am cerut parerea despre aceasta verificare. „Sint plecat la Constanta de trei zile si se poate verifica acest lucru cu delegatia pe care o am. Nu stiu de nici un control pentru ca toate cheile sint la mine si nu vad cum au putut intra in hotel sa controleze. Nici doamna Geta (angajata hotelului – n.r.) nu a fost pe 2l aprilie la serviciu, asa ca nu are de unde sa stie. Nu am auzit sa fi fost un control la mine si, daca ar fi fost, ar fi trebuit sa-mi lase si mie un proces- verbal de constatare. Ministrul Mitrea poate sa declare ce vrea el, dar, daca a spus ca m-a amendat pe mine, o sa trec pe la el cind ma intorc de la Constanta. Pot sa intru la ministru, ca doar si el este om! Inspectorii nu puteau sa intre in bucatarie si in hotel decit daca spargeau usile. Inca o data va spun ca la mine nu s-a facut nici un control si cind ma intorc trec pe la Bucuresti pe la ministru. Cum sa-i obstructioneze angajatii mei cind acolo n-a mai ramas aproape nimeni? La mine, toata cladirea este in renovare de doua-trei zile si deci nu mai puteam sa am marfa stricata, ca nu mai aveam clienti“, a declarat Marcel Constantinescu, despre care angajatii ministrului Mitrea spun ca ar fi oferit conditii de cosmar clientilor de la hotel.

Directia Sanitar- Veterinara spune ca cei patru erau trei, Luca si Matei

Eugen Diaconu, directorul Directiei Sanitar- Veterinare, care a insotit echipa de control a Autoritatii Nationale de Turism (ANT) Bucuresti, spune: „Inspectorii au verificat doua hoteluri: Central si cel de la Casa Stiintei si Tineretului din Craiova. La Casa Stiintei am dat 70 de milioane amenda pentru deficiente la sistemul de ventilatie si de canalizare al bucatariei de la restaurant, am confiscat si distrus 6 kg de marfa expirata si am constatat alte deficiente la camerele de hotel. La hotelul Central nu am putut efectua controlul pentru ca nici unul dintre responsabilii spatiului respectiv nu a fost de gasit si toate usile erau inchise. Subliniez ca eu nu stiu ce comunicat a dat ministrul Mitrea, dar stiu ca directia noastra nu a dat acolo nici o amenda pentru ca nu a putut fi efectuat controlul“.

ANT: s-a facut control, s-au aplicat amenzi

Adrian Ionescu, consilier in cadrul Autoritatii Nationale de Turism, a demontat ieri cea mai mare parte din declaratiile facute de Eugen Diaconu. „Cind am intrat in hotelul Central, angajata de la receptie a fugit sus si a anuntat ca este control. Toti angajatii au fugit si s-au refugiat in biroul contabilitate si au spus ca sint in renovare. Am chemat politia, au venit doi sau trei politisti, de la Sectia 1, cred. Pina la urma, angajatii au deschis, politistii le-au luat numele si au zis ca ii vor sanctiona pentru ca s-au opus controlului. La control am gasit o chitanta de cazare eliberata chiar in ziua respectiva, deci nu erau in renovare. In plus, nu aveau nici un fel de act incheiat cu vreo firma, care sa ateste ca sint in renovare. Pina la urma, s-au gasit cheile si s-a facut control intr-o camera. S-au constatat deficiente, fapt pentru care ANT a aplicat o amenda de 80 de milioane de lei, deoarece unitatea functiona fara certificat de clasificare. Cind noi am plecat, colegii de la Agentia Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (AVSA) Bucuresti scriau un proces-verbal de contraventie pentru o amenda de 100 de milioane de lei“, a spus Adrian Ionescu.

Politia spune ca guvernul viseaza ca ii sint atacati functionarii

Comunicatul ministerului de resort aduce in discutie faptul ca la hotelul Central inspectorii au fost obstructionati in efectuarea controlului de catre angajatii lui Marcel Constantinescu. „Politia municipiului Craiova urmeaza sa amendeze toti angajatii acestui hotel care au incercat sa obstructioneze controlul“, se spune in comunicatul de presa sosit de la guvern pe adresa tuturor publicatiilor. Nici conducerea Politiei municipiului Craiova si nici cea a Inspectoratului Judetean de Politie Dolj nu au cunostinta de implicarea in vreun fel a fortelor de ordine in acest control. „Pina in prezent, la Politia municipiului Craiova nu a fost facuta nici o sesizare legata de acest control la hotelurile craiovene. In momentul in care vom primi o asemenea sesizare, vom face verificari si, in functie de rezultate, vom dispune masurile de rigoare“, a declarat inspector Florentina Popescu, purtatoarea de cuvint a IJP Dolj.

Fiecare parte implicata in efectuarea acestei verificari are propria sa varianta despre cum s-a desfasurat controlul si ce consecinte a avut el. Pina institutiile statului se vor pune de acord daca macar au fost la Craiova nu avem decit sa constatam ca, in ziua controlului, pe usa hotelului Central nu era nici un afis, iar a doua zi dupa control a aparut unul care anunta ca totul este in renovare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS