16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn cal a fost salvat de pompieri dupa ce a cazut intr-o groapa

Un cal a fost salvat de pompieri dupa ce a cazut intr-o groapa

Un cal care a cazut duminica intr-o fosa septica, la Simnic, linga Craiova, a fost salvat de pompierii militari dupa ce a stat mai mult de o ora in groapa adinca de aproape trei metri si lata de un metru si jumatate. Interventia a durat 20 de minute, iar calul Banu a scapat doar cu o sperietura zdravana.

Familia Ifrim isi amenajeaza o ferma la Simnic, linga Craiova, iar calul Banu, de cinci ani, a crescut in gospodarie. Duminica dimineata, oamenii au inceput sa stringa gunoaiele din jurul casei, iar calul era liber si avea chef de joaca. Stapinii lui spun ca au vazut animalul alergind spre fosa septica din ciment pe care au construit-o pentru a face o toaleta si l-au vazut cum a alunecat in groapa de aproape trei metri adincime.

„Eram prin curte cu sotia si voiam sa dam foc la gunoaie. Groapa asta, pe care vrem sa punem o toaleta, o tinem acoperita de obicei, dar acum voiam sa facem si acolo curatenie. Nici nu stiu cum a venit in fuga si a cazut direct in groapa“, a declarat Lucian Ifrim.

„Cum Dumnezeului o fi scapat acolo nu stiu, ca groapa este atit de ingusta incit a doua oara nu cred ca mai poate intra, si sa vrea. Ne-am gindit sa-l tragem cu tractorul, dar ne-a fost frica sa nu-i rupem coloana sau picioarele, ca sta acolo inghesuit, nici nu mai misca. Am tot vorbit cu el pina acum, dar cind il vad cum lasa capul in jos si inchide ochii, imi vine sa pling, sa mor, ca l-am crescut de cind era minz si il iubim ca pe un copil. Bine ca am chemat pompierii“, a adaugat Aurelia Ifrim.

Pompierii au adus cu ei o macara speciala si l-au ancorat pe Banu in chingi, apoi l-au tras usor pe marginea fosei.

Maiorul Constantin Florea, comandantul Sectiei 2 de pompieri Craiova, care a condus operatiunea, sustine ca nu a fost una dificila: „Am venit cu toate pregatite, pentru ca am mai avut cai cazuti in gropi si stim cum se procedeaza. A durat cam 20 de minute, iar calutul, este sanatos, desi inca in stare de soc. O sa-si revina complet“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS