13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParchetele de pe linga Curtile de Apel vor fi controlate

Parchetele de pe linga Curtile de Apel vor fi controlate

Activitatea celor 15 Parchete de pe linga Curtile de Apel din Romania va fi controlata incepind de saptamina viitoare de echipe din cadrul Parchetului General. Aceste echipe vor fi conduse de procurorul general adjunct Marcel Simpetru, la initiativa procurorului general Ilie Botos, care s-a dovedit nemultumit de activitatea subordonatilor.

Conform unui comunicat al Ministerului Public, dupa control, vor fi analizate rezultatele obtinute in urma verificarilor, urmind ca apoi sa fie aplicata masura propusa de cei care au efectuat controlul. In primul rind, aceste controale vor viza activitatea operativa, deoarece aceasta este cea mai importanta activitate a procurorilor, ce vizeaza modul in care acestia au stiut sa isi rezolve cauzele pe care le-au avut in supraveghere sau cazurile de ancheta proprie. Totodata, ei vor analiza cauzele care au dus la solutionarea cu intirziere sau chiar gresita a unor dosare.

Procurorii care vor fi gasiti vinovati vor suporta sanctiuni disciplinare. Impotriva procurorilor care au savirsit asemenea fapte pot fi luate chiar masuri de natura penala, in cazul in care se va stabili, din analiza materialelor aduse de inspectori, ca s-a actionat cu intentie. Se poate merge pina la schimbarea din functia de conducere a celor care au gestionat prost activitatea in unitatile de procuratura, pentru ca acestia trebuie sa fie nu numai buni profesionisti, ci si buni organizatori. Totodata, trebuie sa existe, pe de o parte, o buna comunicare intre conducere si procurorii operativi, iar pe de alta parte, intre Parchetele din teritoriu si Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Controlul se estimeaza sa fie terminat la sfirsitul lunii mai. Echipele de control sint complexe, formate din procurori inspectori si procurori specialisti in cauzele aflate pe rolul instantelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS