13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNeghina, fiu de politist si spargator al siglei PUR

Neghina, fiu de politist si spargator al siglei PUR

Autorul s-ar fi ales doar cu o mustrare, iar alti doi localnici, care nici nu erau de fata, au primit amenzi usturatoare

Un incident minor, cum a fost acela al distrugerii siglei de partid a filialei din Plenita a PUR, a iscat un adevarat scandal in localitate din cauza ca doi tineri s-au ales cu amenzi de cite 2.000.000 de lei pentru ceea ce ar fi facut, de fapt, fiul unui politist din localitate.

„Am fost noi gasiti de fraieri, ca sa nu i se intimple ceva fiului politistului“

Sigla Partidului Umanist Roman, amplasata deasupra intrarii in sediul din localitatea doljeana Plenita, a fost distrusa saptamina trecuta, in noaptea de luni spre marti. De fapt, este vorba de un geam care a fost spart de o persoana aflata intr-un grup de petrecareti.

Potrivit datelor raportate Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj de lucratorii Biroului de Politie Plenita, autorii acestei fapte ar fi fratii Ionut si Stefan Stefanescu-Mitu, impreuna cu Mihai Neghina, care au fost sanctionati contraventional pentru „vitejia“ lor. Numai ca fratii Stefanescu-Mitu sustin ca au fost amendati degeaba, pentru ca n-au avut nici un amestec in distrugerea siglei, singurul autor al faptei fiind Mihai Neghina – militar in termen la jandarmi, fiul politistului Cornel Neghina, de la Biroul de Evidenta Informatizata a Persoanei Plenita. „Am fost noi gasiti de fraieri, ca sa nu i se intimple ceva fiului politistului. S-apoi, noi am primit nevinovati cite doua milioane amenda, iar baiatul politistului, care a spart sigla PUR, am auzit ca s-a ales doar cu un avertisment“, a declarat Ionut Stefanescu-Mitu.

„Ne-am ales cu cite o amenda pe degeaba“

Daca am tine cont de ce sustin cei doi „tapi ispasitori“, care au contestat deja procesele-verbale de contraventie primite, am putea avea suspiciuni serioase cu privire la modul in care au „rezolvat“ cazul politistii din Plenita.

„Plecaseram mai multi de la discoteca si mergeam la un chef. Eu si cu frate-meu am luat-o inaintea grupului, ca sa luam o lada de bere si chiar nu stiam ce s-a intimplat. Am aflat abia a doua zi, cind am fost luati din pat la politie, ca cineva sparsese geamul pe care era desenata sigla PUR si care era amplasat deasupra intrarii in sediul partidului. Am declarat ca nu cunoastem ce s-a intimplat, dar ne-am ales cu cite o amenda pe degeaba. Abia mai tirziu am aflat ca sigla a fost distrusa de Mihai Neghina, baiatul politistului Cornel Neghina de la buletine, si chiar el a recunoscut in fata noastra ca a facut asta, asa ca nu inteleg de ce am fost sanctionati noi“. Un martor ocular al intimplarii, H.G., care a dorit sa nu-i publicam numele, povesteste intimplarea: „Ionut si Stefan au plecat inainte sa ia bere, iar Mihai Neghina a ramas in urma cu grupul. L-am auzit strigind la un moment dat «Sa vedeti ce fac eu!», apoi am auzit un zgomot de geamuri sparte si, cind m-am intors, l-am vazut urcat pe grilajul de la sediul partidului“.

Care este adevarul urmeaza acum sa stabileasca justitia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS