5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Tirgu Jiu este cercetat pentru abuz in serviciu

Primarul din Tirgu Jiu este cercetat pentru abuz in serviciu

• Dosarul in care Florin Circiumaru este cercetat pentru nepunerea in aplicare a unei sentinte
judecatoresti se afla in atentia politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, din cadrul IJP Gorj • Intrucit nu a achitat nimic dintr-o amenda civila, in valoare de 500.000 de lei pe zi, data de
Judecatoria Tirgu Jiu, Florin Circiumaru se poate trezi in orice moment cu executorii la usa

Primarul orasului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, este cercetat de Inspectoratul Judetean de Politie Gorj pentru infractiunea de abuz in serviciu. De citeva luni, Circiumaru refuza sa puna in aplicare o decizie data de Curtea de Apel Craiova, prin care se dispune ca Primaria Tirgu Jiu sa puna in posesie doi proprietari cu o suprafata de teren de 4.300 de metri patrati. Terenul respectiv este situat in apropiere de Piata Centrala din Tirgu Jiu, incluzind si o parte dintre platformele folosite pentru sacrificarea mieilor.

In noiembrie 2003, judecatorii Curtii de Apel Craiova au obligat Primaria Tirgu Jiu sa le puna in posesie pe Rodica Diaconescu si pe Daniela Vonica. Primarul Florin Circiumaru a refuzat insa punerea in posesie, pe motiv ca terenul apartine domeniului public si nu face obiectul Legilor fondului funciar. Pe 31 martie, executorul judecatoresc Constantin Olaru le-a pus in posesie pe Rodica Diaconescu si pe Daniela Vonica, iar terenul a fost intabulat in regim de carte funciara. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, comisarul Cornelia Micu, a precizat ca primarul este cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor, dosarul urmind sa fie trimis la Parchet. „Este un dosar in lucru la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Este in termen si, in functie de ce se va stabili, va fi trimis procurorilor“, a spus comisar Cornelia Micu.

Florin Circiumaru este recidivist in ceea ce priveste nerespectarea legii

Atitudinea sfidatoare a lui Florin Circiumaru fata de lege are recidive. Edilul refuza de aproape doua luni sa puna in aplicare o alta sentinta judecatoreasca, din 28 noiembrie 2001, pronuntata de Judecatoria Tirgu Jiu. Conform sentintei, FEDERALCOOP Gorj trebuia sa primeasca un titlu de proprietate pe un teren de 260 de metri patrati, situat in centrul orasului. Intrucit nu a respectat sentinta, Florin Circiumaru a fost reclamat de FEDERALCOOP si obligat de Judecatoria Tirgu Jiu la plata unei amenzi civile de 500.000 de lei pe zi, pentru fiecare zi de intirziere de punere in executare a sentintei. Circiumaru are obligatia sa intocmeasca si sa inainteze comisiei judetene documentatia necesara stabilirii dreptului de proprietate privata asupra terenului de 260 de metri patrati. Intrucit nu a platit nici un leu, debitele pe care le are de achitat primarul se ridica la peste 27 de milioane de lei. Juristii FEDERALCOOP vor comunica Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj incheierea de sentinta, pentru evidentierea debitului si executarea silita a primarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS