Acasă Local Gorj 200 de copii implicati in furturi, trafic de stupefiante si violuri

200 de copii implicati in furturi, trafic de stupefiante si violuri

-

Sute de copii din Tirgu Jiu au facut obiectul unor anchete sociale realizate de angajatii Serviciului de Autoritate Tutelara din cadrul Primariei Tirgu Jiu. In anul precedent si in primul trimestru al acestui an, politia, Parchetul si instanta judecatoreasca au solicitat efectuarea de anchete sociale in cazul a 200 de minori cu abateri. „Cele mai multe dintre cazuri sint cele de furt, dar au fost si trei cazuri de trafic de stupefiante si chiar de viol. Pina la 14 ani, minorul nu raspunde penal, iar in cazul unor pagube, cei care platesc sint parintii“, a spus Niculina Chihaia, sefa compartimentului de Autoritate Tutelara din cadrul Primariei Tirgu Jiu. Asistentii sociali mai spun ca infractiunea cea mai frecventa in rindul copiilor este furtul de fier vechi, pe care incearca sa-l comercializeze. In urma anchetelor sociale s-a descoperit ca majoritatea copiilor fura ca sa aiba ce minca pentru ca familia nu le poate oferi protectia de care au nevoie.

Sute de copii asista la divortul parintilor

Inspectoratul de Politie Gorj are, la rindul sau, o evidenta cu minorii cu abateri, in care figureaza 237 de copii. Dintre acestia, 95 au abandonat scoala, iar restul apar cu comportament deviant. Cea mai mare parte a copiilor provin din familii dezorganizate sau sint crescuti de un singur parinte. Activitatea asistentilor de la Autoritatea Tutelara mai vizeaza cazurile de divorturi in familii, cind, pe baza anchetei sociale si a deciziei instantei, copilul ramine cu unul dintre parinti. Numai in Tirgu Jiu, aproape 350 de copii au asistat anul trecut la divortul parintilor, fiind obligati sa locuiasca apoi doar cu unul dintre ei. Nici anul 2004 nu a inceput mai bine, asistentii sociali ai primariei inregistrind deja in primul trimestru alte 50 de divorturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Zece elevi au devenit jandarmi pentru o zi

Jandarmii doljeni au fost, astăzi, gazdele a zece elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Sadova, în cadrul proiectului educativ Terre des homes –...