16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlagrant in cazul mituirii unui procuror

Flagrant in cazul mituirii unui procuror

Trei patroni de firme din Bacau au fost retinuti vineri, dupa ce au incercat sa mituiasca un procuror de la Parchetul National Anticoruptie (PNA).

Spaga pentru „aranjarea“ dosarului CAROM Onesti

Procurorii PNA au in cercetare un dosar privind modul de achizitionare a produselor petroliere de la SC CAROM SA Onesti si valorificarea acestora de societati comerciale private. In aceasta cauza a fost constituita o echipa complexa, formata din procurori, ofiteri ai politiei judiciare din cadrul PNA, care au demarat verificarea a peste 200 de firme care au achizitionat produse petroliere.

Cu ocazia verificarilor, patronii a trei dintre firmele verificate – Valeriu Damian, administrator al SC HELIOS SRL Bacau, Nicusor Damian, administrator al SC TRACOROM SRL Bacau, respectiv Daniel Pirgaru, de la SC DANI LOVE SRL Bacau – au luat legatura cu unul dintre procurorii care formau echipa de ancheta si, in mod repetat, i-au propus sume de bani si bunuri pentru a trece cu vederea anumite aspecte ale anchetei. Desi procurorul a respins ferm aceste oferte, cei trei au devenit tot mai insistenti, situatie in care – la sesizarea magistratului – s-a organizat prinderea lor in flagrant.

Flagrant de 1 aprilie

Pe 1 aprilie, Nicusor Damian i-a promis magistratului suma de 100.000 de euro, pentru a intrerupe cercetarile demarate in legatura cu societatea sa, SC TRACOROM SRL, si pentru a nu face verificari ample in ceea ce priveste relatiile comerciale dintre firma amintita si alte asemenea societati comerciale implicate in tranzactii ilegale. O parte din aceasta suma – 100 de milioane de lei – a fost chiar remisa procurorului, cu promisiunea ca ii va da, in cel mult o saptamina, inca 70.000 de euro.

In cursul aceleiasi zile, magistratul a fost contactat si de Valeriu Damian (fratele lui Nicusor Damian), care i-a dat o prima transa de 30.000 de euro din suma totala promisa, pentru a inchide ochii la afacerile firmei sale. Si tot pe 1 aprilie, magistratul a fost contactat si de Daniel Pirgaru – administrator al SC DANI LOVE SRL Bacau – care i-a promis suma de 15.000 de dolari in schimbul unei solutii favorabile in dosarul in care era cercetat pentru mai multe infractiuni economice. In cursul discutiei avute cu procurorul, Pirgaru i-a promis acestuia initial 40.000 de euro, apoi 80.000 de euro pentru ca magistratul sa intervina pe linga colegii sai, procurori din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Satu Mare, in vederea ridicarii unui sechestru asigurator asupra autoturismului sau Audi A8, intr-un dosar penal privind furturi de masini.

Cei trei patroni bacauani au fost monitorizati de PNA mai multa vreme, inainte de realizarea flagrantului. Pentru ca acestia fac parte din lumea interlopa, au fost luate si masuri de protectie a magistratilor care se instrumenteaza dosarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS