12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Creierul“ atentatelor din 11 martie - ucis in explozia de simbata noapte

„Creierul“ atentatelor din 11 martie – ucis in explozia de simbata noapte

Teroristul considerat creierul atentatelor din 11 martie, de la Madrid, se numara printre suspectii care si-au pierdut viata in explozia provocata in cursul noptii de simbata, in suburbiile capitalei spaniole, informeaza Tgcom.it, citind o declaratie a ministrului spaniol de interne Angel Acelbes.

Este vorba despre Serhane Ben Abdelmajid Fakhet, cunoscut sub numele de „Tunisianul“, considerat liderul grupului care a pus la cale atacurile din 11 martie, soldate cu 191 de morti. Ministrul spaniol a confirmat, de asemenea, ca numarul teroristilor sinucigasi descoperiti in apartamentul distrus de explozie este de patru, unul dintre ei fiind o femeie. De asemenea, este posibil ca alti trei sau patru suspecti sa fi reusit sa fuga din cladire.

Un politist spaniol si-a pierdut la rindul sau viata, in urma deflagratiei de simbata noaptea, iar alte 15 persoane au fost ranite. Trei dintre acestea se afla inca internate in diferite spitale din capitala spaniola, doua dintre ele aflindu-se in stare foarte grava. Premierul in functie, Jose Maria Aznar, si ministrul de interne Angel Acelbes si-au confirmat deja participarea la inmormintarea agentului de politie.

Intre timp, surse din politie sustin ca, dupa descoperirea celui de-al patrulea cadavru in piscina din incinta cladirii distruse de exploziei, medicii legisti cerceteaza resturile umane descoperite la locul incidentului, incercind sa stabileasca identitatea tuturor persoanelor decedate. Trei dintre ei, intre care „Tunisianul“ si Jamal Ahmidan, au fost deja identificati. Ultimii doi suspecti faceau obiectul unui mandat de arestare international, emis pe 31 martie de judecatorul de instructie Juan del Olmo. De asemenea, nu a fost confirmat faptul ca asupra cadavrului femeii s-ar fi descoperit o „centura cu material explozibil“, similara celor folosite de teroristii sinucigasi palestinieni in atentatele din Israel. Surse din politie, citate de presa locala, sustin ca politistii ajunsesera la cladirea din Leganes, unde se aflau teroristii urmarind pista facturilor preplatite la telefoanele celulare, folosite de acestia pentru pregatirea atentatelor din 11 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS